Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Κυριάρχησε ξανά η παράταξη Εξαδάκτυλου στις επαναληπτικές αρχαιρεσίες του ΠΙΣ

Δεν επετράπη στον αντιπρόεδρο του ΙΣΑ Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει, παρότι διέθετε τη νόμιμη εξουσιοδότηση, εξαιτίας της απουσίας του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη.

Με ποσοστό 48%, οι γιατροί των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας υπερψήφισαν για άλλη μία φορά την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ για τη Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουνίου, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που ιεξήχθησαν στις 3 Μαρτίου 2019.

IATRONET.GR

Με τις νέες αρχαιρεσίες, η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ κερδίζει ποσοστό 48% και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνά και πάλι στη Διοίκηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος για δεύτερη φορά είναι ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ του ΠΙΣ.

Οι γιατροί απέδειξαν στην πράξη ότι η αντιδημοκρατική παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στα εσωτερικά του ιατρικού κόσμου, δεν μπορεί να επιβληθεί.

Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η διασπαστική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ.

Ακολουθεί με 11% η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), η ΔΗΠΑΚ με 7%, η ΑΠΚΙ με 8%, το Ενωτικό Κίνημα με 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα με 3,5%.
Ενστάσεις

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επετράπη στον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει, παρότι διέθετε τη νόμιμη εξουσιοδότηση, εξαιτίας της απουσίας του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με αποτέλεσμα να κατατεθούν ενστάσεις εξαιτίας της μη τήρησης της νομιμότητας.

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (ΑΠΣΙ), η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ έλαβε ποσοστό 58,8%.

Δημ.Κ

4 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον λαϊκό αγωνισταρας Τάκη που σύντομα περνάει στην ανεργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΑΝΘΟΚΗΦΗΝΑΣ : ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ! ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μια πανωλεθρια των συριζορεταλιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεραστια νικη και δικαιωση συριζα το 11% .Αντε και στισ εκλογες τα ιδια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή