Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ σε πολεμική ατμόσφαιρα! Όλες οι εξελίξεις




Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) οι οποίες έχουν ορισθεί για το Σάββατο 22 Ιουνίου. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται μετά τη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των προηγούμενων αρχαιρεσιών που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο.

Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο, με πολλούς Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να μιλούν για παράνομη απόφαση επειδή δεν άρεσε το αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφούσα παράταξη (γαλάζια) των εκλογών του Μαρτίου κέρδισε ποσοστό 62%,έναντι ποσοστού 10% που απέσπασε η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα δικαστήρια Ιατρικοί Σύλλογοι

Ήδη η παράταξη που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές προσέφυγε στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ενώ στο ΣτΕ προσέφυγαν και οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, αυτοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στο ΣτΕ οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας κατά του υπ.Υγείας για την ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ! Όλο το παρασκήνιο»

Πάντως έστω κι αν διεξαχθούν το Σάββατο νέες εκλογές, η παράταξη που πλειοψήφησε έχει προσφύγει στο ΣτΕ και το φθινόπωρο αναμένεται να εκδικασθεί η προσφυγή οπότε και θα κριθεί εάν οι νέες επαναλαμβανόμενες εκλογές θα ισχύσουν ή όχι.

1 σχόλιο:

  1. Δώστε ένα ηχηρό μάθημα στα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ,στους νεκροθάφτες των συμφερόντων των γιατρών.Αύριο θα πρέπει αυτοί που υπονόμευσαν τα συμφεροντά μας να περάσουν με τη ψήφο μας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή