Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Δελτίο τύπου ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) 
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α101-2017 
ΑΜ 843 ΑΠ 1/2017 

ΑΘΗΝΑ 11/06/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με μεγάλη έκπληξη και χαρά διαβάζουμε σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ή ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ή Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. και δεν ξέρουμε ποιας άλλης ονομασίας ότι η ΠΦΥ “σχεδιάστηκε μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού” Ποιοι το λένε αυτό: Αυτοί που συμπορεύθηκαν και συγκυβέρνησαν με μια κυβέρνηση που καρατόμησε την κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ από 774 εκ. ευρώ το 2014 σε 100 εκ ευρώ το 2018. Κυβέρνηση που φόρτωσε στην πλάτη των συνταξιούχων 3,2 δις ευρώ με τις αυξήσεις στις εισφορές υγείας. 

Οι προνομιούχοι συνομιλητές της κυβέρνησης και κατά βάσει εκφραστές της πολιτικής υγείας μας ενημερώνουν ανερυθρίαστα ότι επανεντάχθηκαν στην ΑΔΕΔΥ απ΄ όπου με δική τους ευθύνη αποχώρησαν και απείχαν από τις λειτουργίες της , αφού παράνομα δεν κατέβαλαν τις συνδρομές τις οποίες εισέπρατταν ( 7 ευρώ μηνιαίως από κάθε μέλος ) , την στιγμή που άλλες ομοσπονδίες για τους ίδιους λόγους διώκονται. 

Σωστά αναφέρουν ότι έδωσαν το βάρος σε δικαστικές προσφυγές και πρωτοστάτησαν σε διώξεις συναδέλφων για συνδικαλιστικούς λόγους. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στα ΚΕΠΑ γνωρίζουν πως έγιναν προνομιακό πεδίο των ιδίων. Για δε τις ΤΟΜΥ που είναι ιδεοληπτική επινόηση αυτών που συγκυβερνούσαν και τις 6000 προσλήψεις ιατρών πλήρης σύγχυση και έλλειψη προτάσεων για εργασιακές σχέσεις και οικονομοτεχνική μελέτη. 

Αναφέρουν ότι άλλαξαν καταστατικό για ευελιξία. Ας μας ενημερώσουν πόσες φορές άλλαξαν ονομασία στην ομοσπονδία και με ποιες διαδικασίες. Προκαλεί θυμηδία σε όσους γνωρίζουν τα στοιχειώδη στον συνδικαλισμό, μέλη του ΔΣ να έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα υγείας, να ιδιωτεύουν και να συμμετέχουν στην διοίκηση σωματείων που ανήκουν στη ΑΔΕΔΥ. Αναφέρουν οργάνωση των Πρωτοβάθμιων συλλόγων. Ας εξυγιάνουν πρώτα αυτά που αντικανονικά διοικούν. Ο χρόνος τους τελείωσε. Οι συνάδελφοι τους γυρίζουν την πλάτη. Τα πεπραγμένα όλα στην επιφάνεια. 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΙΟ-ΠΦΥ έδωσε αγώνα κόντρα σε όλους για τα αναδρομικά προηγούμενων ετών. Συνεχίζει την διαπραγμάτευση με τους νομικούς για συμβιβασμό- συμφωνία ως αναφορά την παρακράτηση της αμοιβής των. Έχει σαν πρώτο στόχο την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣΤΕ για τα ειδικά μισθολόγια ιατρών από 1/3/2018, γεγονός που θα συνδράμει σε σημαντική αύξηση των αμοιβών. Είμαστε σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να βγούμε από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΙΟ-ΠΦΥ 

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας 

Χάρις Μπούρος Μαρία Γώγου 

1 σχόλιο: