Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ο ΙΣΑ με αφορμή τις δηλώσεις του αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τον απολογισμό του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού δηλώνει κατηγορηματικά ότι το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει.

Οι ΤοΜΥ που έχουν αναπτυχθεί είναι οι μισές από αυτές που είχαν προβλεφθεί και παραμένουν χωρίς επαρκές προσωπικό καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχείρησε να επιβάλλει το Υπουργείο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιμετώπισε τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, την ώρα που προέβλεψε για τους πολίτες φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η περίφημη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οδήγησε σε πλήρη απορρύθμιση των υπηρεσιών υγείας του πληθυσμού. Έγινε προσπάθεια να επιβληθεί ένα ιδεοληπτικό, πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο σύστημα ,ερήμην του ιατρικού κόσμου. Σήμερα οι ΤοΜΥ υπολειτουργούν, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παραπαίει και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. Ειδικά στην περιφέρεια ένας μεγάλος αριθμός ασθενών υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται. Δυστυχώς οι πολίτες πληρώνουν με την υγεία τους τα τελευταία χρόνια, τους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

6 σχόλια:

  1. Νόμιζαν οι Αριστεροί οτι δίνοντας ψίχουλα θα στηρίζανε οι γιατροί ένα αφρικανικό σύστημα υγείας.Τα άθλια και καταραμένα ξεροκόμματα της φτωχολογιάς να τα δώσετε σε ιθαγενείς, όχι στην αφρόκρεμα μίας κοινωνίας που αποτελούν οι γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας ανόητος που δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη "ιθαγενής".

      Διαγραφή
    2. Τον......μπούλο μπατιριμενο συριζοφτωχαδακι 2.04! Από τις 07/07 στα ......συσσίτια της Εκκλησίας !

      Διαγραφή
    3. Συριζοτραφη 2:04 μετρατε μερες ,το εχετε καταλαβει?

      Διαγραφή
  2. Παντα τετοιες επιτυχιες Βαρδαρομπα ! Ειδικα στις εκλογες ! Τερμα η αργομισθια! Καιρος να βγαλεις το ψωμι σου δουλευοντας (οχι την κομμα νωνια!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓυφτοΣΥΡΙΖΑ ......τέλος ! Ήρθαν, απείλησαν, εκβίασαν και ο Ιατρικός Κόσμος τους καθάρισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή