Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

"Πολεμικό" το κλίμα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας

Αγριεύει η κόντρα του σωματείου Ιπποκράτης με τη διοίκηση του νοσοκομείου

Τη δική του απάντηση στο διοικητή του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας δίνει το σωματείο Ιπποκράτης επισημαίνοντας:

«Πριν από δύο περίπου χρόνια μεταφέρθηκε στις κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο λειτούργησε ως διασυνδεόμενο Νοσοκομείο σε κοινές εγκαταστάσεις με δύο όμως διαφορετικούς Οργανισμούς.
Thebest.gr

Την 26/4/18 με το υπ΄ αριθ. 1495 ΦΕΚ, ενοποιήθηκαν οι δύο Οργανισμοί σε έναν ενιαίο με τον τίτλο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Αυτό λοιπόν το ΦΕΚ, παρ΄ ότι ήλθε για να συνενώσει τα δύο Νοσοκομεία, δεν προχώρησε στην αναγκαία και απαραίτητη κατάργηση των δύο προαναφερόμενων Οργανισμών, καθιστώντας τον έτσι ανενεργό και με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούμε ως Νοσοκομείο στον αέρα, χωρίς οργανισμό, χωρίς Δ.Σ και χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Με τις διαρκείς και επίμονες παρεμβάσεις μας, ακόμη και με κινητοποιήσεις μας, έναν χρόνο μετά, τροποποίησαν αυτό το λάθος, αλλά παρέλειψαν την διάταξη εκείνη της μεταφοράς του Προσωπικού των καταργημένων πλέον οργανισμών στον νέο και ενιαίο Οργανισμό, όπως αναφέρει και με την συνημμένη επιστολή της η 6η Υ.Πε προς το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα όλο το Προσωπικό και οι Ιατροί να είμαστε στον αέρα, η αν το θέλετε να έχουμε έναν ενιαίο οργανισμό χωρίς Εργαζόμενους..

Αυτόν λοιπόν τον Οργανισμό, με τις προαναφερόμενες παραλείψεις, που και πάλι τον καθιστούν επί της ουσίας ανενεργό και ανεφάρμοστο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ό Κος Σερεμέτης, προχωρά εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην εφαρμογή του.

Στα πλαίσια λοιπόν της προαναφερόμενης παράνομης και μη ενδεδειγμένης εφαρμογής του, είχαμε:

I. Την 31/5/19 ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, της μη ενδεδειγμένης συνημμένης απόφασης εκ μέρους του Διοικητή του Κου Σερεμέτη, με το οργανόγραμμα όλου του Προσωπικού, αντί των ενδεδειγμένων ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, όπως αναφέρει και στην συνημμένη επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας η 6η Υ.Πε.

II. Στην προαναφερόμενη, μη ενδεδειγμένη και παράνομη απόφαση του Διοικητή, είχαμε την επανατοποθέτηση των θέσεων ευθύνης των καταργημένων διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος, κατά παράβαση των συνημμένων διατάξεων, του άρθρου 18 του Ν.4492/ΦΕΚ 156/Τεύχος Α/18.10.2017, αλλά και της συνημμένης έγγραφης επιβεβαίωσης και κατεύθυνσης της 6ης Υ.Πε. Συγκεκριμένα δεν εφαρμόζει τις προαναφερόμενες διατάξεις στην τοποθέτηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής, στην τομεάρχη Νικολακοπούλου Διονυσία και στις Προϊστάμενες Μπακογιάννη και Πλαστουργού, καθώς επίσης και στην Υποδιευθύντρια Διοικητικού και τους Προϊσταμένους Κοζία και χόνδρου της Διοικητικής Υπηρεσίας.

III. Την 12/6/19, αντί της έκδοσης των σχετικών ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, των ενδεδειγμένων και απαραίτητων στις τοποθετήσεις-επανατοποθετήσεις και μετακινήσεις Προσωπικού στις θέσεις ευθύνης, ως η συνημμένη σχετική, είχαμε την παράνομη ενέργεια της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής, που προχώρησε στην επανατοποθέτηση των θέσεων ευθύνης, μέσω των προγραμμάτων υπηρεσίας, ως το συνημμένο σχετικό έγγραφο, υπηρεσιακές μεταβολές δηλ. εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μάλιστα το επαναλαμβάνουμε χωρίς την έκδοση των ημερήσιων αποφάσεων.

Επειδή οι προαναφερόμενες ενέργειες και αποφάσεις, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΜΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ και μάλιστα το ξανατονίζουμε σε προεκλογική περίοδο που απαγορεύονται, ζητάμε την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου