Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Νοσοκομείο Κιλκίς: Καταρρέουν σοβάδες και από τύχη δεν είχαμε τραυματίες – Δείτε εικόνες!

Μιχάλης Θερμόπουλος - IATROPEDIA

Με σημερινή ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς έγινε γνωστό ότι κατέρρευσαν σοβάδες οροφής και παραλίγο να είχαμε σοβαρό τραυματισμό τόσο ασθενούς, όσο και εργαζομένης, η οποία γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κιλκίς από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτήριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

Την Κυριακή 16/06/2019 και ώρα 18:45 μ.μ. κατέρρευσε σοβάς οροφής στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το περιστατικό συνέβη σε είσοδο τμήματος της Α' πτέρυγας (κατασκευής 1937). Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην ίδια πτέρυγα την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την 05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση
σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1 ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων.
Νοσοκομείο Κιλκίς: Φωτογραφίες από την πτώση σοβάδων και την γενικότερη εικόνα των κτηριακών εγκαταστάσεων

Νοσοκομείο Κιλκίς: Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που συνοδεύουν την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου