Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εντός της εβδομάδας! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κι ενώ η αγορά το ανέμενε εδώ και καιρό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείαςετοιμάζεται να εκδώσει νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με το οποίο θα ανατιμολογούνται όλα τα φάρμακα που σήμερα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και ξεπερνούν τα 6500.
Το νέο Δελτίο Τιμών χωρίς νέα καινοτόμα

Πάντως το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων δεν αναμένεται να περιλαμβάνει νέα φάρμακα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν τιμολογούνται εδώ και περίπου 1,5 χρόνο προκειμένου να μην ανέβει η φαρμακευτική δαπάνη, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς φαρμάκου στο HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr για τα νέα φάρμακα που είναι σε αναμονή: «Έρχεται άρον άρον το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων; Όλες οι πληροφορίες»

Όμως το νέο δελτίο που αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, θα περιλαμβάνει και αυξήσεις τιμών κοντά στο 10%, αλλά και μειώσεις που θα αφορούν κυρίως στα γενόσημα φάρμακα.

Κάτι που προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς πολλά εξ αυτών είναι ιδιαιτέρως φθηνά και κινδυνεύουν και με απόσυρση.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν στα φάρμακα αναμένεται να είναι ελεγχόμενες, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φοβάται τυχόν προεκλογικές επιθέσεις της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου