Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια για τη ΝΔ! Όλα τα ονόματα για το υπ.Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Προετοιμάζονται δεόντως τις τελευταίες εβδομάδες και όχι μόνο, στελέχη της ΝΔ που έχουν λάβει την διαβεβαίωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα αναλάβουν υπουργικό θώκο μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται, έχει κάνει πολλούς γαλάζιους υποψηφίους χαρούμενους καθώς θεωρούν δεδομένη την υπουργοποίησή τους.

Βέβαια όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν λάβει αντίστοιχεςδιαβεβαιώσεις ότι θα εγκατασταθούν στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας.

Γι αυτό άλλωστε πάντοτε τον τελευταίο λόγο για το υπουργικό συμβούλιο τον έχει ο πρωθυπουργός, ενώ οι περιβόητες καραμπόλες είναι αυτές που καθορίζουν το πολιτικό παιχνίδι. Όποιος και να είναι πάντως ο νέος υπουργός Υγείας, θα κληθεί να εφαρμόσει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα: «Ν.Δ: Όλο το πρόγραμμα για την υγεία! Τι θα αλλάξει»

Και το ζήτημα στη νέα σύνθεση φυσικά θα είναι εάν θα υπάρξει «χημεία» μεταξύ υπουργού Υγείας και υφυπουργών καθώς η ιστορία έχει δείξει πως εάν δεν υπάρχει ορθή συνεννόηση, οι όποιες αλλαγές στον τομέα της υγείας «σκοντάφτουν» στις διαφωνίες.

Ποια ονόματα «παίζουν»

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο νυν Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμουπιθανώς δεν θα αξιοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, αλλά σε άλλη θέση. Κάτι για το οποίο όπως φαίνεται και ο ίδιος δεν είναι αρνητικός.Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου

Όμως έντονα ακούγεται το όνομα του Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι θα αναλάβει θέση υφυπουργού Υγείας στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης εάν εκλεγεί η ΝΔ.
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει υπάρξει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Υγείας αλλά στο παρελθόν και Πρόεδρος του ΕΟΦ.Μέσα στα φαβορί είναι και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Μάλιστα όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr πολλοί γνώστες της γαλάζιας παράταξης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι αυτός που παρουσίασε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη το συνολικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία.

Από την άλλη, έντονα ακούγεται για τη θέση υφυπουργού Υγείας και το όνομα του γιατρού και βουλευτού Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα.

Ο κ.Τσιάρας θεωρείται φαβορί από πολλά στελέχη της ΝΔ για να γίνει και αυτός νέος ένοικος της οδού Αριστοτέλους.Δυνατά παίζει και το όνομα του Κώστα Τσιάρα

Δεν θεωρείται επίσης τυχαίο το γεγονός ότι ο Κώστας Τσιάρας στις τελευταίες του τοποθετήσεις αναφέρεται εκτενώς και στα θέματα Υγείας.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, πηγές του HealthReport.gr από την οδό Πειραιώς τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να τοποθετήσει ένα ιδιαιτέρως προβεβλημένο στέλεχος, προκειμένου να δείξει τη βαρύτητα που δίνει η ΝΔ στα θέματα Υγείας που «καίνε» τους πολίτες.

Πάντως το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη που κατά καιρούς ακούγεται ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο Υγείας, θεωρείται απίθανο καθώς ο ίδιος δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.Δεν επιστρέφει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας, λένε έγκυρες πηγές

Και επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ακόμη και το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη, στελέχη της ΝΔ το διαψεύδουν στο HealthReport.gr κυρίως λόγω των κακών σχέσεων με τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Για τον τομέα της Υγείας «παίζει» και το όνομα του Θάνου Πλεύρη, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της ΝΔ θα τον ήθελε μάλλον σε ένα πόστο όπως αυτό του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός θα γίνει και πάλι αυτόνομος μετά το κούρεμα που έγινε από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Σε υψηλή θέση στον τομέα της Υγείας βλέπουν πολλοί τον Θάνο Πλεύρη

Όπως και να χει, οι υποψήφιοι μνηστήρες για το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αγωνιούν για το επόμενο διάστημα, τόσο για τα ποσοστά της παράταξής τους όσο και για το αν θα υπουργοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου