Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατά Τουλουπάκη ο Φρουζής

Αποτέλεσμα εικόνας για Φρουζής κατά ΤουλουπάκηΣυντάκτης: Virus

Στο στόχαστρο και του Κώστα Φρουζή, πρώην στελέχους της Novartis, μπήκε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.

Αναφορά κατά της Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Φρουζής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τρεις ποινικές διώξεις. Η αναφορά ενισχύει τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή.

Ειδικότερα, ο κ. Φρουζής κατηγορεί την κ. Τουλουπάκη για αντιδικονομική συμπεριφορά. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην αναφορά του, παρά το γεγονός ότι έφερε τα ζητούμενα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο μοναδικός λογαριασμός στο εξωτερικό ενισχύεται αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες, δεν έγινε δεκτή η αίτηση αποδέσμευσης του.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών, αλλά αυτό δήλωσε αναρμόδιο. Το αίτημα του στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, δηλαδή την κα Ελένη Τουλουπάκη. Το ζήτημα θέτει ο κ. Φρουζής στην αναφορά του, «πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της».

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σχετικά με την αίτηση του, ενώ οι συνέπειες είναι ολέθριες τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων, στην αναφορά του τονίζει ότι 16 μήνες αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων», εξακολουθεί να κατηγορείται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, χωρίς να υφίσταται κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο οι «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου