Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ο ΙΣΑ διαμαρτύρεται έντονα για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου

Γ. Πατούλης: «Είναι εγκληματική η στάση της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας»

IATRONET

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσής του που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Το Νοσοκομείο αποτελεί τον πυλώνα της Δημόσιας Υγείας του νησιού και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους καθώς η κοντινότερη στεριά είναι στις τέσσερις ώρες με το πλοίο.

Όπως ενημέρωσε τον ΙΣΑ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Θωμάς Λουκάς, η λειτουργία του νοσοκομείου παρουσιάζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα:

Το ιατρικό προσωπικό είναι ελλιπέστατο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καρδιολόγος καθώς και οι δύο υπηρετούντες βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Υπάρχει αναισθησιολόγος που έχει εφημερεύσει για 65 συνεχείς μέρες, χειρουργός, για 50 συνεχείς μέρες και καρδιολόγος για 30 ημέρες
Δεν γίνονται τοκετοί στο νοσοκομείο και οι γυναίκες πρέπει να ταξιδέψουν για να γεννήσουν.
Πρόσφατα ακυρώθηκαν αιφνιδίως ορθοπεδικά χειρουργεία ασθενών που ήταν ήδη νοσηλευόμενοι.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η εγκατάλειψη του νοσοκομείου της Λήμνου αποδεικνύει την εγκληματική συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας. Είναι χρόνιο αίτημα να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να ενισχυθεί υγειονομικά η ακριτική Ελλάδα ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα. Το Υπουργείο Υγείας έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει πολλές δυσμενείς επιπτώσεις.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου