Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Γ.Ν. Αμαλιάδας: Νέα επεισόδια στο σήριαλ των εφημεριών



Δεν έχει τέλος το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία της Ηλείας και η διαμάχη μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας για το θέμα.

Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας δια του προέδρου Σωκράτη Σωτηρόπουλου, βάλλει κατά της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για την εφημέρευση στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος αλλά και γενικότερα την εξέλιξη του προβλήματος.

Στην ανακοίνωσή του συλλόγου εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

Σε συνεχεία του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου μας που συνεδρίασε την Δευτέρα 10-06-2019 και των εξελίξεων για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής : Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την δυσχερή θέση που αντιμετωπίζουμε, καταγγέλλοντας την αδιαλλαξία της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας να μην μας συνδράμει εφημεριακά όπως έχει δεσμευτεί και αποφασιστεί την προηγούμενη περίοδο.

Συγκεκριμένα με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και της 6 ΥΠΕ κατόπιν πιέσεων της επιτροπής φορέων από την Αμαλιάδα, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, διατέθηκε αρχές του Απρίλη ιατρός παθολόγος από την Πάτρα με σκοπό να βοηθήσει το εφημεριακό πλάνο τα σαββατοκύριακα. Παράλληλα λόγω και της διασύνδεσης αποφασίστηκε να τηρηθεί επιτακτικά όπως συνδράμουν ιατροί της ΝΜ Αμαλιάδας στην εφημερία του Πύργου έτσι να συνδράμουν και ιατροί της ΝΜ Πύργου σε εμάς.

Λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών στην τουριστική περιοχή μας ζητήσαμε για να έχει ανοικτή εφημερία το νοσοκομείο μας, την βοήθεια από Πύργο καρδιολόγου και αναισθησιολόγου. Η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική και αντί αυτού εντέλει τους δικούς μας ιατρούς ορθοπεδικούς να εφημερεύσουν στον Πύργο τινάζοντας στον αέρα το εφημεριακο πλάνο για άλλη μια φορά.

Παρόλα αυτά χαιρετίζουμε την γενναία απόφαση ιατρών της μονάδας μας να συνδράμουν εφημεριακά, υπερβαίνοντας εαυτό προκειμένου να στηριχθεί η εφημερία. Υπάρχουν ιατροί που με αυταπάρνηση κάνουν 10 με 15 ανοικτές εφημερίες το μήνα. Η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, απομονωμένη και σε δυσμένεια από το Υπουργείο Υγείας απαξιώνει πλήρως και περιφρονεί όλους εμάς μέχρι και τον αναπληρωτή διοικητή με πρόσφατο περιστατικό την διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου σκόπιμα χωρίς παρουσία εκπροσώπου από την μονάδα μας. Παράλληλα ο κύριος Διοικητής (σε άλλα λαλίστατος) παρακολουθεί άφωνος τον ένα γιατρό μετά τον άλλο να εγκαταλείπουν το Νοσοκομείο του Πύργου. Γιατί άραγε;

Κάτω από ποιες συνθήκες αναγκάζονται οι ιατροί να φύγουν; Πέρα όμως από όλα αυτά, στην Αμαλιάδα, μέσω πειθαρχικών διώξεων επιμένει να παρεμβαίνει σε ιατρούς και προσωπικό της μονάδας μας με σκοπό να κάμψει το φρόνημα, την ψυχολογία, και να διασπείρει την διχόνοια και την εσωστρέφεια. Απέναντι στις γνωστές πλέον τακτικές του είναι απαραίτητη η συνοχή, η αποφασιστικότητα όλων μας και ο στόχος μας η διατήρηση των ανοικτών εφημερίων.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και καλούμε τις νομαρχιακές επιτροπές των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων να μας δώσουν τις θέσεις τους για το νοσοκομείο μας την νέα περίοδο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενεργοποιούμε άμεσα την επιτροπή φορέων για την διάσωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας και με την συμμετοχή της νέας δημοτικής αρχής διεκδικούμε: 
α) την αποσύνδεση από το νοσοκομείου του Πύργου, 
β )την απρόσκοπτη συνεχής και ασφαλή λειτουργία μας. 
Ο αγώνας συνεχίζεται .

4 σχόλια:

  1. Οποιος θέλει,την Τρίτη το πρωί,πηγαίνει στο γραφείο προσωπικού,υποβάλλει την παραίτηση σου,και πάει στο καλό.
    Δεν διορίστηκε κάποιος Ιατρος με το ζόρι,έτσι δεν είναι;
    Δημοκρατία έχουμε,δεν μένει κάποιος γιατρός με το ζόρι!
    Οποιος δεν θέλει,φεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι γυφτοσυριζαιε πειναλα 11.36 των επιδομάτων , εμείς θα μείνουμε! ΕΣΕΙΣ ΦΕΥΓΕΤΕ την 7η Ιουλίου !

      Διαγραφή
  2. Κοπρίτες Αριστεροί σε 2 βδομάδες και κατι φεύγετε, σας τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή. Τι θα συμβεί όμως αν όλοι ή οι περισσότεροι γιατροί του ΕΣΥ φύγουν? Ποιος θα περιθάλψει εσένα, εμένα και τους οικείους μας σε μια επείγουσα στιγμή? Ο διοικητής? ο υποδιοικητής ? Ο υπουργός ? Ο υφυπουργός? Η θα πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και θα πωλήσουμε το σπίτι μας για να γίνουμε καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή