Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως για την άγνοια και την αναλγησία με την οποία εκφράστηκε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, για τα ιδ. ιατρικά εργαστήρια, αποσιωπώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Ι.Σ.Α. : Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την προσφορά των λειτουργών υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως για την άγνοια και την αναλγησία με την οποία εκφράστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας, τα οποία με ευθύνη της Πολιτείας έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, έκανε δηλώσεις που αδικούν και προσβάλλουν τον κλάδο των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τη πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει μικροβιολογικά εργαστήρια, πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τόνισε τα εξής :

«Το κράτος όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη υποχρέωση του να πληρώνει έγκαιρα για υπηρεσίες που παρέχονται στους ασφαλισμένους, αλλά προχωρά ένα ακόμη βήμα παραπέρα και δημεύει με αναλγησία τις αμοιβές της ιατρικής εργασίας, απειλώντας άμεσα την βιωσιμότητα των Ιδιωτικών Ιατρικών Εργαστηρίων.Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την προσφορά των λειτουργών υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που στήριξαν το σύστημα υγείας την ώρα που κατέρρεε από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.»

Ο ΙΣΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αναλάβει την ευθύνη για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυβέρνηση τα Ιατρικά Εργαστήρια, παραδίδοντας έτσι με τον τρόπο αυτό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου