Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ενωτικό Κίνημα : Βία απέναντι στην πρόεδρο του σωματείου του Ασκληπιείου

Χθες, 26/6, και κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή κ. Θεόδωρου Ρούπα (νυν ΣΥΡΙΖΑ διορισμένος από τον κ. Πολάκη, παλαιότερα ΠΑΣΟΚ διορισμένος από τον κ. Λοβέρδο) επειδή, εν μέσω καύσωνα, δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στο χώρο των τακτικών ιατρείων του Ασκληπιείου Βούλας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ορθοπεδικός γιατρός κ. Γιώργος Γεωργιάδης αλλά και ο κ. Ρούπας προχώρησαν από κοινού σε επίθεση (λεκτική και σωματική βία στα όρια του σεξισμού) ενάντια στην γιατρό Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, στέλεχος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή.

Ygeionomikoi.gr

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης την έκλεισε στο γραφείο του κ. Ρούπα εμποδίζοντάς τη να βγει, ενώ και οι δυο της επιτέθηκαν λεκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνέχεια, ο «αδέκαστος» κ. Ρούπας, παραδέχτηκε δημόσια ότι «δουλεύει» για τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να εκλεγεί ο τελευταίος εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Ασκληπιείου, και όχι η Δέσποινα Τοσονίδου.

Ο κ. Ρούπας υπερέβη εαυτόν και απέδειξε ότι δεν έχει ίχνος τσίπας, όταν είπε τη φράση «να μην είσαι ευαίσθητη γιατί μπορεί και να αρρωστήσεις και να πεθάνεις και να λείψεις στην οικογένειά σου», αναφερόμενος προφανώς σε πρόσφατη περιπέτεια υγείας της συναδέλφου και συντρόφισσάς μας που, προκειμένου να μην εγκαταλείψει το πόστο της στην εφημερία, έφτασε στο σημείο να διασωληνωθεί και να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ!…..

Είναι σαφές ότι, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ίδιας ακριβώς αντεργατικής πολιτικής εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, όταν πρόκειται να επιτεθούν σε αγωνίστριες και αγωνιστές της αριστεράς και του πραγματικού και υπαρκτού εργατικού κινήματος οι χώροι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κλπ ομογενοποιούνται, ενώνονται και εκφράζονται ως ενιαίο μέτωπο. Είναι απολύτως λογικό τέτοιοι άνθρωποι, που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, να έχουν την ίδια εργοδοτική, σεξιστική, και τραμπούκικη συμπεριφορά και να καταργούν ακόμη και την τυπική «αστική» ευγένεια που δήθεν υπερασπίζονται.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους ανεχτούμε!

Καλούμε τους υπουργούς υγείας να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του διοικητή που έχουν διορίσει..

Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να πάρει άμεσα θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκλεκτού τους στο νοσοκομείο.

Κάτω τα χέρια από τη συνάδελφο και συντρόφισσά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου