Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Εικόνες εγκατάλειψης, σκουπίδια και εστίες μόλυνσης

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Βρωμιά, δυσωδία και εστίες μόλυνσης και μικροβίων επικρατούν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σύμφωνα με την καταγγελία του έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και γεν.γραμμ. της ΟΕΝΓΕ, κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.

Οι εικόνες που κοινοποίησε ο γιατρός είναι από απόβλητα, που παραμένουν επί μήνες, όπως λέει, έξω από το κτίριο της Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στο οποίο μπαινοβγαίνουν καθημερινά πολυμεταγγιζόμενοικαι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, αυτά τα χάλια επικρατούν εξαιτίας της αδιαφορίας των εκάστοτε Διοικητών και υπουργών Υγείας:

"Καμαρώστε εδώ ΧΑΛΙΑ : Η εικόνα ακριβώς έξω από την είσοδο του κτιρίου της Μεσογειακής Αναιμίας όπου μπαινοβγαίνουν καθημερινά οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς. Η βρωμιά και η δυσωδία εκεί επί χρόνια με όλους τους διοικητές καιόλους τους υπουργούς που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια και που μας έχουν φλομώσει στα ψέματα πως αυτό το αίσχος "ΘΑ" απομακρυνθεί. Τώρα με την ζέστη τρομερή δυσοσμία και άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς".

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Παλιά στρώματα πεταμένα μπροστά από τους κοιτώνες των γιατρών

Πριν από τρεις μήνες αλλάχτηκαν τα παλιά στρώματα στους κοιτώνες των εφημερευόντων γιατρών, αναφέρει ο κ. Παπανικολάου: "Όμως η πολυχρονεμένη μας σούπερ ντούπερ διοίκηση (του άμεσου περιβάλλοντος Πολάκη) άφησε τα παλιά στοιβιασμένα στον διάδρομο έξω από τις πόρτες των δωματίων. Απίστευτη δυσοσμία, άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας", αναφέρει ο γιατρός.

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου είναι εσκεμμένη, υποστηρίζει ο γεν. γραμμ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παπανικολάου, καθώς υπάρχουν και άλλα περιστατικά που οδηγούν σ'αυτό το συμπέρασμα, όπως λέει:

"Επειδή τέτοια ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά που θεωρεί ΖΩΑ ασθενείς και γιατρούς δεν εξηγείται με τους "συνήθεις όρους" (γραφειοκρατία, αδιαφορία κλπ) κι επειδή κοντά σε αυτά έχουν μεσολαβήσει επίσης

1. το δελτίο τύπου του διοικητή 22/5 που δίνει το πράσινο φως "ορίστε, περάστε" σε κάθε εγκληματικό στοιχείο να χειροδικεί ενάντια σε εφημερεύοντες γιατρούς

2. οι υπουργικές αποφάσεις Πολάκη για τις ειδικότητες Γαστρεντερολογία και Οφθαλμολογία που πρακτικά διαλύουν τα αντίστοιχα τμήματα του νοσοκομείου μας, εγώ θα λέω πως κάποιοι τα πιάνουν από "ανταγωνιστικά" ιδιωτικά μαγαζιά για να δυσφημείται το νοσοκομείο μας μέχρις απόδειξης του εναντίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου