Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Οδοντίατροι εναντίον διαγνωστικών Κέντρων

Συντάκτης: Virus

Συνάντηση με τους αρμόδιους σε θέματα Υγείας όλων των κομμάτων ζητά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) αντιδρώντας στην πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να περικόψει το κονδύλι για την προληπτική οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τους κλάδους των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, των εργαστηριακών ιατρών και φυσικοθεραπευτών κατά 30 εκατ. ευρώ για το 2019.

Η εν λόγω πρόταση έχει θέσει σε επιφυλακή τη ΕΟΟ καθώς είναι αναγκαία η υλοποίηση του προγράμματος οδοντιατρικής πρόληψης που είχε συμφωνηθεί να αρχίσει το 2020. Σύμφωνα με τη ΕΟΟ έχουν εντοπιστεί χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες σχετικά με τη στοματική υγεία των παιδιών.

«Ουδείς, ούτε καν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει το ηθικό δικαίωμα να αφαιρέσει αυτή την ευκαιρία από την ευάλωτη και ευαίσθητη αυτή κατηγορία του ελληνικού πληθυσμού» τονίζει με νόημα η ΕΟΟ.

Την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός εθνικού σχεδιασμού στοματικών νοσημάτων επισημαίνει η ΕΟΟ προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Κατά τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΟΟ Αθανάσιου Δεβλιώτη, μπορεί να χαραχθεί ο κεντρικός άξονας του σχεδιασμού με βάση την τεχνογνωσία της ομοσπονδίας. «Είμαστε σε θέση να υποδείξουμε στο υπουργείο Υγείας τις κατευθυντήριες γραμμές και να συνδράμουμε στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου που είναι πλέον απαραίτητο αφού η στοματική υγεία των Ελλήνων έχει εγκαταλειφθεί πλήρως» τόνισε ο κ. Δεβλιώτης.

Την διαβεβαίωση της διατήρησης του κονδυλίου θα επιδιώξει η ΕΟΟ ζητώντας «τη δέσμευσή τους ότι θα εντάξουν στο πρόγραμμα υγείας τους τη σταθερή χρηματοδότηση της στοματικής υγείας που θα ανέρχεται στο 5% των συνολικών δαπανών υγείας» δήλωσε ο κ. Δεβλιώτης

Η ΕΟΟ αποσκοπεί στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, «και να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ότι η στοματική υγεία είναι σημαντική και αλληλένδετη με τη σωματική υγεία».

1 σχόλιο:

  1. καλα...θελετε να γινετε σαν τους ΕΟΠΥΥΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ?ειστε σοβαροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή