Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ξεσηκώνουν τα πάντα οι ελεγκτές του υπ.Υγείας στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννημάτας» για κακοδιαχείριση! Τι εντόπισαν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Συνεχίζεται η έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννημάτας» από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, μετά τις καταγγελίες ότι υπήρχε κακοδιαχείριση τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι καταγγελίες αυτές οδήγησαν και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στο να απομακρύνει τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αποπέμφθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» διά χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο»

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του, καθώς υπήρχαν καταγγελίες στο υπουργείο Υγείας για κακοδιοίκηση αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο.

Φύλλο και φτερό το Νοσοκομείο Γεννηματάς

Έτσι μετά την αποπομπή του Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, εστάλη το ΣΕΥΥΠ προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες που έφθασαν στο υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας εντόπισαν οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με ένα διάστημα δύο ετών, όπου καταγράφονται απώλειες σχετικά με χειρουργικό υλικό.


Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είχαν φθάσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Υγείας, αλλά για λόγους πολιτικούς και επικοινωνιακούς δεν είχε διακινηθεί το θέμα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Πάντως παρά τα ευρήματα στο νοσοκομείο, θεωρείται βέβαιον ότι το σχετικό πόρισμα δε θα δημοσιοποιηθεί από τη νυν κυβέρνηση και επαφίεται στην επόμενη κυβέρνηση εάν θα το δημοσιεύσει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» είχαν καταγραφεί σοβαρές κόντρες του Διοικητή με πολλούς εργαζόμενους, σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει δεκάδες ΕΔΕ σε βάρος υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου