Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Οι γιατροί του Ρίου καταγγέλλουν «έφοδο» σεκιουριτά



Ζητούν εξηγήσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου

Thebest.gr

Έφοδο σεκιουριτά στους εφημερεύοντες γιατρούς του Ρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Όπως αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ την Δευτέρα 10/06. Άγνωστος υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας έκανε έφοδο ζητώντας να κάνει έλεγχο στους γιατρούς του νοσοκομείου που εφημέρευαν, επικαλούμενος σχετική εντολή από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου! 

Για του λόγου το αληθές έδωσε και σχετική κάρτα στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εταιρίας: K.N.R.

Απαιτούμε άμεσα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας ενημερώσει για το νομικό καθεστώς με βάση το οποίο ο κάθε τυχαίος μπορεί όποτε θέλει να παρακωλύει το έργο των γιατρών της εφημερίας εις βάρος της συνολικής λειτουργίας των Επειγόντων και του Νοσοκομείου.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση να μην τολμήσει να ανοίξει το ζήτημα του καθεστώτος εφημέρευσης. Γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της αυτή, όπως και το Υπουργείο. Δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει αυτός που παραβιάζει κάθε νόμο και κανονισμό που αφορά στο ωράριο και την εφημέρευση.

Καλούμε την Διοικήτρια και τον Υποδιοικητή αντί να κρύβονται πίσω από υπαλληλίσκους ιδιωτικών εταιριών, να έρθουν οι ίδιοι. Όχι απλά να ελέγξουν. Να ακολουθήσουν σε όλο το ωράριο της εφημερίας έναν γιατρό του νοσοκομείου και μετά να μας πουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας αν δεν έχουν λιποθυμήσει.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ να σοβαρευτούν. Αντί να σπαταλάνε τα λεφτά των φορολογούμενων για να θησαυρίζουν ιδιωτικές εταιρίες που πουλάνε αέρα κοπανιστό, να τα αξιοποιήσουν για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό και αναλώσιμα. Τέτοιες γελοιότητες θυμίζουν άλλες εποχές.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ την Τετάρτη 19/06 στις 12μμ.»

6 σχόλια:

  1. Πάντα στην Ελλάδα δούλευαν τις εφημεριες τις έβγαζαν οι ειδικευόμενοι,οι ειδικοί πληρωνόταν και ήταν είτε σπίτι η σε κάποιο εξοχικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμαμαι οταν εφημερευα κι εγω σε μεγαλο αθηναικο νοσοκομειο.Οι ειδικοι ηταν στα γραφεια κι επιναν καφε χωρις καμια συμμετοχη.Στην επαρχια χειροτερα διοτι συνηθως εφευγαν απο το μεσημερι.Διαφθορα και ΕΣΥ ειναι αχωριστα .

      Διαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΣΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΡΕΠΩ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΕΠΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ . ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω για εσας συναδελφοι, αλλα εγω που τελειωσα την παθολογια σε μεγαλο νοσοκομειο του κεντρου της Θεσσαλονικης παντα ειχα υποστηριξη οταν χρειαζοταν. Εφημερευα στα αληθεια αλλα οταν χρειαζομουν βοηθεια την ειχα εκεινη την στιγμη γιατι ο επιμελητης δεν ελειπε ποτε στις ενεργες εφημεριες οι οποιες ηταν και η υψηλης ευθυνης και επικινδυνοτητας εφημεριες. Αρα λοιπον οτι ειπωθηκε απο τους προλαλησαντες προφανως δεν ισχυει σε ολα τα νοσοκομεια ειτε ειναι του κεντρου ειτε της περιφερειας. Τα παντα ειναι θεμα διευθυντη αλλα και συνειδησης. Αφου διωξαν τους γιατρους στο εξωτερικο τωρα ψαχνουν τι θα κανουν. Ακομη και αν οι εξηνταρηδες επιμελητες θα ηταν στο ποστο τους αναρωτιεμαι θα μπορουσαν να βγαλουν εφημεριες. Δεν ειναι τυχαιο που απεγνωσμενα ψαχνουν γενικους ιατρους των Κεντρων υγειας για να σωθουν απο την κοπωση των εφημεριων...Οσο για τα ρεπο που δεν δινονται μια ειναι η λυση απο την στιγμη που κανεις δεν κανει τιποτε για να προστατεψει τους ειδικευομενους. Απλα να μην προτιμα κανεις τις κλινικες αυτες ετσι ωστε να καταληξουν οι ιδιοι οι επιμελητες με βαθμο διευθυντη να αναγκαστουν να εφημερεψουν και να τρωγονται μεταξυ τους...Απλα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και δεν είναι σεκιουριταδες είναι εταιρία εσωτερικών ελέγχων ενάντια στην άπατη και τον έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ξαφνικά οι αριστεροί ανακάλυψαν την ποιότητα παροχής και την καταπολέμηση της ψεύτικης εφημερίας. Αναρωτιέμαι αν ο έλεγχος αυτός γινόταν στο κοινοβούλιο ή στην ποιότητα των μελών της κυβέρνησης ποια θα ήταν τα αποτελέσματα. Πάντοτε οι εφημερίες ήταν ένα αμαρτωλό κεφάλαιο αλλά ότι οι αριστεροί θα στρέφονταν σε ένα κατεξοχήν δεξιό σύστημα αποτίμησης ξεπερνά την φαντασία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διοικησεις των νοσοκομειων αδιαφορουν παντελως για τα προβλαματα των νοσοκομειων .Ο ρολοσ τους ειναι η στηριξη της πολιτικης των εκαστοτε κτβερνωντων.Αν δειτε το επιπεδο και τον τροπο επιλογης τους θα γελασετε.Ειναι επισης λαθος να τους παιρνει κανεις στα σοβαρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή