Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Πρέβεζα: Σήμα κινδύνου από την Καρδιολογική του Νοσοκομείου. Στα όριά τους οι Γιατροί

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας με τους τρεις εναπομείναντες Καρδιολόγους να βρίσκονται στα όριά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα οι 3 υπάρχοντες καρδιολόγοι (αντί για 5) καλύπτουν 10 εφημερίες ο καθένας, αντί για 4 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις μιας τόσο κρίσιμης Μονάδας, όπως είναι η Καρδιολογική.


Όταν λόγω αναγκαιότητας απουσιάζουν με ρεπό ένας και δύο γιατροί κάθε μέρα, οι περισσότερες ημέρες καλύπτονται από έναν μόνο Καρδιολόγο. Και μην ξεχνάμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην Πρέβεζα, με αποτέλεσμα να προστίθενται στα ήδη πολλά περιστατικά και αυτά τα ελάσσονος σοβαρότητας.

Πριν 25 ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου απέστειλε αίτημα για πρόσληψη Καρδιολόγου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Να σημειώσουμε πως οι Καρδιολόγοι εργάζονται μόνοι, χωρίς καν βοηθούς, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να καλύψουν τα πάμπολλα περιστατικά της Πρέβεζας αλλά και της Λευκάδας, καθώς το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας διαθέτει μόνο ντουβάρια, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μιλ. Παππάς έχει κάνει προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί η Καρδιολογική Κλινική με γιατρούς χωρίς όμως ανταπόκριση. Δεν θα ασκήσω κριτική στον κ. Παππά, θα σχολιάσω όμως το γεγονός ότι, δεν μπορεί την περασμένη εβδομάδα να πανηγυρίζαμε για την πρόσληψη τραπεζοκόμων και φυλάκων, ενώ παράλληλα να υφίσταται ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική…

Εντύπωση προκαλεί η ανάλγητη, όπως χαρακτηρίζεται – στάση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Διοικητή Παν. Νικολόπουλου ο οποίος κωφεύει στο πρόβλημα, αφήνοντας τους 3 Καρδιολόγους του Νοσοκομείου Πρέβεζας στο έλεος…

Η στάση του κου Νικολόπουλου προκαλεί ερωτηματικά. Για ποιό λόγο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα; Υπάρχουν άλλα ζητήματα προσωπικής κόντρας με κάποιους; Και εάν υπάρχουν, τα πληρώνουν οι πολίτες;

Ας δούμε τι έλεγε ο κ. Νικολόπουλος ως συνδικαλιστής - προ Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τον διόρισε Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Ο κ. Νικολόπουλος, τότε, καλούσε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πρέβεζας «να μην ακολουθήσουν τις παράνομες και επικίνδυνες για την Υγεία και τη ζωή των πολιτών αποφάσεις της Διοίκησης. Τους καλούμε να αρνηθούν να πραγματοποιήσουν εφημερίες, πέραν των προβλεπομένων από τον νόμο, αρνούμενοι την ατομική έγκριση προς τη Διοίκηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους, και πάντως σε καμιά περίπτωση, εάν για τις πρόσθετες εφημερίες δεν υπάρχει έγκαιρα προέγκριση του προγράμματος εφημεριών από το ΔΣ της 6ης ΥΠΕ. Απευθύνουμε το έγγραφο αυτό και προς την Εισαγγελία της Πρέβεζας, προκειμένου να ματαιώσει άμεσα την κατάφωρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και όλους τους πολίτες της Πρέβεζας να απαιτήσουν από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα τη δέουσα οριστική λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείο».Αυτά έλεγε ο κ. Νικολόπουλος ως συνδικαλιστής και έχουμε το σχετικό έγγραφο με την υπογραφή του στα χέρια μας, προς διάθεση όποιου το ζητήσει. Τι άλλαξε από τότε; Ας απαντήσει στους γιατρούς του Νοσοκομείου.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και με τους αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Πρέβεζας οι οποίοι απειλούνται με «εντέλλεσθε» διότι δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη, προκειμένου να κάνουν επιπλέον εφημερίες.

Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Πρέβεζα, πέρα από χειροκροτήματα και χειραψίες, δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει «τι μέλλει γενέσθαι». Ο Τσίπρας έκοψε την κορδέλα στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας και αφού έφυγε περιχαρής, τα περιστατικά της Λευκάδας αποστέλλονται στην Πρέβεζα διότι στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργούν τα χειρουργεία…. Ξεφτίλα!

Με το ελλιπέστατο σε αριθμό υπάρχων ιατρικό προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου, η Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου μας καλείται να καλύψει τα περιστατικά της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

Τι θα συμβεί εάν ένας γιατρός αδυνατεί να ανταποκριθεί; Τι θα συμβεί εάν κάποιος ασθενής πάθει κάτι, λόγω κόπωσης των Καρδιολόγων; Θα ρίξουμε την ευθύνη στους γιατρούς μήπως;

Πόσες φορές οι Καρδιολόγοι έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής; Το γνωρίζουν αυτό οι Πρεβεζάνοι; Διότι έχουμε επίσης σχετικά έγγραφα στα χέρια μας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας Κ. Μπάρκας που είναι εξαφανισμένος; Τι κάνει για το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τι λέει για τις συνθήκες εργασίας των Ιατρών της Καρδιολογικής;

Πέραν του τίτλου του Υπουργού και του παχυλού μισθού που παίρνει, για ποιό λόγο ζητά ξανά την ψήφο των Πρεβεζάνων; Επισκέφθηκε την Καρδιολογική του Νοσοκομείου για να δει τι γίνεται; Μήπως θα κάνει κάποια παρέμβαση;

Οι πολίτες έχουν γνώση τι συμβαίνει πραγματικά στην Καρδιολογική αλλά και σε άλλες Μονάδες του Νοσοκομείου μας;

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου