Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Διασπάται το μέτωπο των διαγνωστικών: Αναστέλλει πλήρως η ΠΕΙΚ


Απόφαση αναστολής κάθε κινητοποιήσης έως την ανάληψη της νέας ηγεσίας του Υπουργού Υγείας έλαβε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Παρά την απόφαση που ελήφθη στην κοινή συνεδρίαση των φορέων που εκπροσωπούν τα διαγνωστικά κέντρα για μετασχηματισμό των κινητοποίησεων του κλάδου, οι επικεφαλής του φορείς αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν, αναστέλλοντας καθε κινητοποίηση.

Όπως εξηγούν στελέχη της ΠΕΙΚ στο Virus, «οι αλλαγές στο clawback απαιτούν νομοθετική ρύθμιση. Από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές και έκλεισε η Βουλή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οπότε δεν έχει νόημα να κρατάμε κλειστά τα κέντρα και να ταλαιπωρούμε τους ασθενείς». Παράλληλα, η απόφαση για καταβολή εκ μέρους των δικαιούχων του 85% του κόστους των εξετάσεων φαίνεται να μη μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να κριθούν παράνομες, καθώς δεν επιτρέπεται σε ενεργείες συμβάσεις και άρα να αποτελέσουν αιτία καταγγελίας των συμβάσεων.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΙΚ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Υπουργό Υγείας η Ένωση θα επανέλθει με αιτήματα:
τη νομοθετική κατάργηση των Rebate and Clawback,
την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ βάσει των πραγματικών αναγκών,
την πληρωμή κάθε παρεχόμενης υπηρεσίας στις προσυμφωνημένες με την πολιτεία τιμές,
την μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 6% και
τον στρατηγικό σχεδιασμό του ρόλου και της θέσης του ιδιωτικού τομέα στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας

4 σχόλια:

  1. Ποιες......συμβάσεις βρε ζώα με δύο πόδια; Τις υπέγραψε ποτέ το υπουργείο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε τελικά ότι τα περί...καθολικής απεργίας...
    Κουλη,πάλι θα κλαις...
    Παύλο Πολάκη,κρατα γερά!
    Τα λαμόγια θα βελάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τέλος σας ήρθε ΣΥΡΙΖωον 3.24 και εσύ μαζί με τον κρητικό ψευτονταη θα υποχρεωθείτε επιτέλους να δουλέψετε αντί να δουλεύετε την κοινωνία!

      Διαγραφή