Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως μέχρι 30 Ιουνίου!

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως μέχρι 30 Ιουνίου!
Δήμητρα Ευθυμιάδου - ethnos.gr

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου ζητούν οι οπτικοί, ώστε να μπορούν να αποζημιώνονται απ' ευθείας οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως

Μέχρι τις 30 Ιουνίου προβλέπεται ότι θα μπορούν να αποζημιώνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ απ ευθείας για γυαλιά οράσεως που προμηθεύτηκαν από καταστήματα οπτικών, καθώς αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα μετά την άρνηση των οπτικών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να πληρώνονται με κουπόνια ( voucher) και οι ασφαλισμένοι να μη χρειάζεται να καταβάλουν από την τσέπη τους τα χρήματα και στη συνέχεια να διεκδικούν το ποσό (100 ευρώ) από τον Οργανισμό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δώσει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε μέχρι τότε να γίνονται οι απ’ ευθείας πληρωμές στους ασφαλισμένους.


Όμως ο μήνας τελειώνει και οι ασφαλισμένοι είναι στον αέρα αφού δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Τι ζητούν οι οπτικοί

Γι αυτό και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να δοθεί παράταση στις απ’ ευθείας πληρωμές έως τις 31.12.2019 ώστε -όπως αναφέρει- να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί το θεμα.

«Με αυτά τα δεδομένα και αφού δεν ισχύει εν τοις πράγμασι ο τρόπος αποζημίωσης των οπτικών ειδών, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση, οι ελάχιστοι κανόνες της χρηστής διοίκησης επιβάλλουν την αναστολή της εφαρμογής της και την αποζημίωση των ασφαλισμένων με τον τρόπο που γίνεται σήμερα τουλάχιστον μέχρι την 31.12.2019, ώστε για το ζήτημα να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση και μην δημιουργηθεί νέα σύγχυση στους ασφαλισμένους, τους επαγγελματίες αλλά και στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών και ζητά να εκδοθεί άμεσα η εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι εδώ και μήνες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αναμένουν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν συμβάσεις των οπτικών με τον Οργανισμό.

1 σχόλιο:

  1. Πολακης ο ψευτομαγκας : ρε ......πουλά τρελά, σαμπως θα είμαι υπουργός σε μια εβδομαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή