Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ


Αθήνα, 12/03/2012

Αρ. Πρωτ. : 63
Προς 
Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ

Κοινοποίηση : 
Π.Ι.Σ.
Ι.Σ.Α.
Ι.Σ.Θ.
Ι.Σ.Π.
Θέμα : Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις λίστες, τις καταθέσεις των παραπεμπτικών και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.
Κύριε Πρόεδρε,

    Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ολιγωρία του Οργανισμού να αναρτήσει στο διαδίκτυο τους όρους και τις διαδικασίες  υποβολής των δικαιολογητικών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων σας να καταβάλετε  την αμοιβή μας μέσα στα συμφωνηθέντα χρονικά περιθώρια που προβλέπει η σύμβασή μας. Ολόκληρος ο κλάδος  στενάζει κάτω από παντελή έλλειψη ρευστότητας που κύριο λόγω έχει την μετάπτωση στον ΕΟΠΥΥ των ταμείων που τον συναπαρτίζουν.

     Σας επισημαίνουμε επίσης   την καθυστέρηση ανάρτησης ονομάτων συναδέλφων μας που ενώ έχουν στείλει εδώ και ένα μήνα την σχετική υπεύθυνη δήλωση δεν έχει αναρτηθεί ακόμη το όνομά τους με αποτέλεσμα να υφίστανται διαρροή ασθενών τους σε εργαστήρια της γειτονιάς τους και να δυσανασχετούν. 

    Διαμαρτυρόμαστε γιατί θεωρούμε ότι παρά τις πληροφορίες για κατακόρυφη αύξηση της δαπάνης για τις εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως από πρώην ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και λόγω κατάργησης του plafond και των πολλών χειρόγραφων παραπεμπτικών, δεν γίνεται τίποτα προκειμένου να περιφρουρηθεί ο κλειστός σας προϋπολογισμός.

    Η επιβεβαίωση του ύψους της δαπάνης θα προέκυπτε από την κατάθεση των δικαιολογητικών για τα όποια δεν έχουμε ακόμα < κλειδάριθμο >

    Ζητήστε τώρα από τους παλιούς συμβεβλημένους με το ΙΚΑ να σας δώσουν εντός 5 ημερών το απλό λογιστικό άθροισμα των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 και συγκριτικά για τους αντίστοιχους μήνες του 2011 για όλα τα ταμεία που συνιστούν τον ΕΟΠΥΥ.

    Οι παλαιοί συμβεβλημένοι του ΙΚΑ είναι αυτοί στους ποιους κατευθύνθηκε ο κύριος όγκος των ασφαλισμένων του ιδρύματος που εξυπηρετούσε το 55% του πληθυσμού λόγω ΚΑΙ !! της μη ανάρτησης εγκαίρως της λίστας των συναδέλφων μας.

     Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι μετά τις επανειλημμένες έγγραφες προειδοποιήσεις μας, γνωρίζοντας από την επικοινωνία μας μαζί σας ότι είναι και ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ, να αποδεχτούμε την ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ και ΠΛΗΡΩΜΗ του μεγαλύτερου μέρους του προϋπολογισμού σας τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου.

    Σαφή εικόνα του ποιους εκπροσωπούμε κοινωνικά και αριθμητικά έχετε με τους νέους αναρτημένους σας καταλόγους και με τα πολλά εργαστήρια που εκκρεμούν ακόμα για ανάρτηση.

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας 
Λ. Αναγνώστου                                                        Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου