Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Απίστευτο: Έκτακτο χαράτσι σε όλους τους γιατρούς 10 χρόνια μετά!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Έκτακτο χαράτσι υπέρ …δημοσίου θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι γιατροί για το διάστημα 2007-2012.

Τα ταμεία της με κάθε τρόπο φαίνεται ότι θέλει να γεμίσει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να εφευρίσκει ακόμη και απίθανους τρόπους για να εισπράξει έκτακτα χαράτσια.

Η νέα έμπνευση αφορά στους γιατρούς και ειδικά σε όσους υπηρετούσαν στο ΕΣΥ ακόμη και 10 χρόνια πριν δηλαδή το διάστημα από το 2007 έως το 2012.

Ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι που υπηρετούσαν αυτό το διάστημα στο ΕΣΥ, θα πρέπει να καταβάλουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, από 400 έως και 650 ευρώ για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Τα μπιλετάκια της εφορίας σε ιδιώτες

Σοκ έπαθαν δεκάδες ιδιώτες γιατροί που διαπίστωσαν αίφνης ότι στο TAXIS NET υπήρχε βεβαιωμένη οφειλή, με τη δικαιολογία ότι γίνονται χρεώσεις-κρατήσεις σε όλο το προσωπικό που υπηρετούσε στο ΕΣΥ τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πρόκειται κυρίως για γιατρούς που σήμερα ιδιωτεύουν αλλά εκείνο το διάστημα έκαναν ειδικότητα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως εξηγούν πολλοί εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων στο HealthReport.gr.

Το πόσο προκύπτει με βάση το 1% από τις εφημερίες που πραγματοποίησαν το διάστημα 2007 έως 2012.
Δεκάδες γιατροί που διαπίστωσαν το νέο χαράτσι είναι έξαλλοι, καθώς καλούνται να πληρώσουν άλλο ένα πόσο που δεν το είχαν υπολογίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδοόπου οι γιατροί μαζί με πολλούς άλλους κλάδους δέχονται απανωτά χτυπήματα λόγω των νέων ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.

Χαράτσι και για όσους είναι στο ΕΣΥ

Όμως δεν είναι μόνο οι ιδιώτες γιατροί που τρίβουν τα μάτια τους.
Η νέα έμπνευση της κυβέρνησης λέει πως όποιος έχει αποχωρήσει από το ΕΣΥ θα τα πληρώσει στην εφορία, ενώ όποιος είναι ακόμη στο δημόσιο σύστημα θα του γίνουν κρατήσεις στο μισθό υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).


Να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου να αποπληρώσουν το χρέος τους στην εφορία.

2 σχόλια:

  1. Και οι ιατρικοί σύλλογοι τι κάνουν πάλι??? Στον ύπνο σας έπιασαν ?? Καμία αντίδραση από πουθενά,για άλλη μια φορά.Μονο το 100ρικο ξέρετε να ζητάτε κάθε χρόνο.Ολα αυτά τα χρόνια λαμψατε δια της απουσίας σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και εμένα μου έστειλε το νοσοκομείο που είχα κάνει το τρίμηνο του αγροτικού, το 2003 δηλαδή, ότι χρωστάω 170 ευρώ. Το αγνόησα γιατί δεν ήταν από επίσημο φορέα, ηταν σε στυλ "επειδή ξεχάσαμε να σας κάνουμε τις κρατήσεις του ΜΤΠΥ αν θελετε βάζετε αυτά τα χρήματα εκεί" και έδινε λογαρισμό τραπέζης. Αν έρθει από την εφορία θα πρέπει να το πληρώσω. Τώρα αν ζητήσουν και για την ειδικότητα, 2006-2010 χαθήκαμε, αλλά από ό,τι θυμάμαι γινόντουσαν κρατήσεις για το ΜΤΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή