Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους γιατροί και εργαζόμενοι κατά του ασφαλιστικού! Τι ετοιμάζουν στις 14 Μαρτίου

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Για άλλη μια φορά όλος ο υγειονομικός κόσμος, γιατροί και εργαζόμενοι, οργανώνονται κατά του ασφαλιστικού.

Ειδικότερα μετά την απεργία στις 2 Μαρτίου, ο υγειονομικός κόσμος δεν εφησυχάζει δεδομένου ότι θίγονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με τον νόμο Κατρούγκαλου. Δείτε ΕΔΩ: «Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία»

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, πιο μαζικά. Δε συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα όσα χάσαμε, χάσαμε. Διεκδικούμε την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας» σημειώνει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο κλάδος μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους κλιμακώνει τον αγώνα του συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων, την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ διεκδικούν:

• Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

• Επιδότηση στο 80% του μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του άνεργου γιατρού, κατά τη διάρκεια της αναμονής για ειδικότητα.

• Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων. Όχι στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών.

• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.

• Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου