Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου ΙΣ Κέρκυρας για το βιοσυντονισμό

AΡ.ΠΡΩΤ. 1811
Κέρκυρα, 10/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πληροφορία ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πρόσκληση ασθενών προκειμένου εξεταστούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε χώρο ξενοδοχείου με τη «μέθοδο του βιοσυντονισμού», ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημερώνει το κοινό ότι:

1. Προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις που διενεργούνται εκτός νόμιμα αδειοδοτημένων ιατρείων είναι παράνομες και διενεργούνται χωρίς την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου.

2. Ιατροί που έρχονται στην περιοχή ευθύνης του ΙΣΚ από άλλες περιοχές της Ελλάδας οφείλουν να γράφονται στα ειδικά μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και να δηλώνουν το ιατρείο στο οποίο θα ασκούν τις ιατρικές πράξεις. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την Γραμματεία του ΙΣΚ για τους εγγεγραμμένους ιατρούς.

3. Ο ΙΣΚ συνιστά στην προσοχή των ασθενών σε περίπτωση που τους προτείνονται αμφιλεγόμενες και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες μέθοδοι θεραπείας.

4. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους τέτοια δραστηριότητα, να το καταγγέλλουν άμεσα στον Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου να διαφυλάξει και να υπερασπίσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Γονίδη Σπυρίδων Γαλάνης

2 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ!!~!ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΑΝΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ -ΒΛΕΠΕ ΚΛΙΣΜΑΤΑ- ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή