Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αιδώς κύριε υπουργέ !

Posted By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Εύλογα τα φώτα της δημοσιότητας συχνά στρέφονται στον Παύλο Πολάκη. Το επιδιώκει άλλωστε, μην έχοντας και τι άλλο να επιδείξει. Από την άλλη, σπάνια, εμφανίζεται στα τηλεοπτικά μέσα ο Ανδρέας Ξανθός και άρα περνούν στα ψιλά όσα απίστευτα κατά καιρούς εκφράζει στη Βουλή.

Για παράδειγμα, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων τις προάλλες για το νέο νομοσχέδιο περί ψυχικής υγείας έκανε το εξής αμίμητο: Απαντώντας στις επιφυλάξεις που ακούστηκαν σχετικά με το άρθρο 25, που προβλέπει την ένταξη ιατρών χωρίς ειδικότητα στον κλάδο ιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα μπουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε κανείς να μην αδικηθεί και τόνισε ότι στόχος της ρύθμισης είναι η μισθολογική εξομοίωση τους.

Δηλαδή, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εξομοιώσει μισθολογικά κάποιους γιατρούς άνευ ειδικότητας με ιατρούς, που έχουν λάβει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Και το λέει ο υπουργός έτσι φόρα παρτίδα μέσα στη Βουλή και δεν κουνιέται φύλλο. Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταία 30 χρόνια έκαναν αντίστοιχες χαριστικές ρυθμίσεις εκτρέφοντας το θηρίο του λαϊκισμού. Αυτή είναι η αλλαγή που θα έφερνε η Αριστερά; Αιδώς κύριε υπουργέ.

1 σχόλιο:

  1. Παρ ότι δεν με συνδέει τίποτα με τον υπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ένας ιατρός που προσφέρει επί πολλά έτη (από δεκαετία και πάνω όλοι ) τις υπηρεσίες του στην ΠΦΥ και μάλιστα στην πρώτη γραμμή να αμείβεται με το ήμισυ του μισθού των υπολοίπων (ειδικευμένων )ιατρών (και οδοντιάτρων ) στο ΠΕΔΥ ? Με καθυστέρηση ο υπουργός φέρνει την ρύθμιση στην βουλή και θέλω να πιστεύω ότι αυτή θα έχει και αναδρομική ισχύ . Ειμαι ιατρός ΠΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή