Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αποκλειστικό: Έτοιμο το πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Τι βρήκαν οι ελεγκτές

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - 
Health Report.gr

Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας βρίσκεται το πόρισμα ελέγχου για το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ)

Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου υγείας (ΣΕΥΥΠ) γνωστοί και ως «ράμπο υγείας», παρουσιάζουν όλα όσα εντόπισαν κατά τη διάρκεια των πολυήμερων ελέγχων στο ΕΚΕΠΥ.

Ο έλεγχος ξεκίνησε όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr μετά από καταγγελίες περί κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στον φορέα.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το πόρισμα έχει παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία αναζητά τον κατάλληλο πολιτικά χρόνο προκειμένου να δημοσιοποιήσει το πόρισμα φωτιά.
Τι βρήκαν οι «ράμπο υγείας»

Στο πολυσέλιδο πόρισμά τους οι ράμπο υγείας περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια πως τα τελευταία χρόνια μοιράζονταν χρήματα μέσω ενός παράτυπου συστήματος προσλήψεων στο ΕΚΕΠΥ.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ διαπίστωσαν πως επί σειρά ετών γίνονταν παράτυπες προσλήψεις τόσο νοσοκομειακών γιατρών όσο και ιδιωτών με το πρόσχημα να εφημερεύουν για το ΕΚΕΠΥ.

Οι προσλήψεις αυτές γίνονταν χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με συνέπεια να έχουν δοθεί αμέτρητα κονδύλια με παράτυπο τρόπο.

Αίσθηση προκάλεσε ακόμη και στους ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ΕΚΕΠΥ δε δίσταζαν να κάνουν προσλήψεις και να αμείβουν σε έναν δημόσιο φορέα ακόμη και ιδιώτες, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Αντίστοιχα κονδύλια για υπερωρίες δίνονταν επί σειρά ετών και σε διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να αποδείξει ότι οι υπερωρίες αυτές γίνονταν πράγματι, λένε στο HealthReport.gr όσοι είδαν το πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν επίσης πως διακινούνταν χρήματα χωρίς κανέναν έλεγχο με συνέπεια σήμερα να μην γνωρίζει κανείς με λεπτομέρεια πόσα χρήματα χάθηκαν ή δόθηκαν παράτυπα.

Το HealthReport.gr είχε γράψει εδώ και καιρό για τον εξονυχιστικό έλεγχο που είχε ξεκινήσει στο ΕΚΕΠΥ περικειμένου να βρεθούν παρατυπίες που είχαν καταγγελθεί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Έρχεται πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Ήδη πάντως πολλοί εμπλεκόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, για το πότε θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.

Να σημειωθεί πως το ΣΕΥΥΠ έχει σε εξέλιξη ακόμη δεκάδες έρευνες για τον τομέα της Υγείας, όπως για τα φάρμακα κ.λ.π., έρευνες που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου