Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΚΕΕΛΠΝΟ: “Βουνό” τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους


«Τέλος» δεν έχει η ταλαιπωρία για τους 800 εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους οποίους ο Οργανισμός έχει σωρεύσει πλήθος οφειλών για την αποζημίωση της νόμιμης και δεδουλευμένης εργασίας που έχουν καταβάλει.

Ήδη, η εξόφληση του μηνός Μαρτίου έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση αρκετών ημερών και συγκεκριμένα στις 10/4 αντί για τις 30/3 και η προκαταβολή του μισθού μηνός Απριλίου στις 22/4 αντί για 15/4. Δεδομένου, μάλιστα, πως μεσολαβούν οι γιορτές του Πάσχα οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι μην τυχόν δεν τηρηθούν οι προαναφερόμενες ημερομηνίες. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε βεβαίως σώρευση των οφειλών του Οργανισμού για δαπάνες μισθοδοσίας.

Εκτός όμως από μέρος της τακτικής μισθοδοσίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ επίσης οφείλει μια σειρά άλλων χρημάτων στους εργαζομένους του και συγκεκριμένα τις πραγματοποιηθείσες υπερωρίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 και το υπόλοιπο αδείας έτους 2016.

Στα προαναφερόμενα αθροίζονται χρονίζουσες πλέον οικονομικές εκκρεμότητες όπως η μισθολογική αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των γιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργάζονται σε ειδικές μονάδες, η αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών του Οργανισμού για τα έτη 2014-2015 και η καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας στους νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργάζονται σε ειδικές μονάδες.

«Οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, ούτε ως απόκληροι που αναγκάζονται συνεχώς να διεκδικούν τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά τους» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Στ. Πουλής, καλώντας σε εγρήγορση ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού.

Το Σωματείο ζητά από τη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα εξής:

– Στις 10/4/2017, μαζί με την εξόφληση μηνός Μαρτίου να πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων και η προκαταβολή μηνός Απριλίου. Να δοθεί επίσης σαφής απάντηση σχετικά με τον προγραμματισμό της Μισθοδοσίας από τούδε και στο εξής.

– Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 10/4/2017, να καταβληθούν οι χρωστούμενες υπερωρίες καθώς και τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών.

– Να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας αίτημα για την νομοθετική ρύθμιση του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών, όπως πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και για πλειάδα Εργαζομένων σε Νοσοκομεία και άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας, με τον αποκλεισμό δυστυχώς από αυτές των αντίστοιχων περιπτώσεων των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις του Σωματείου Εργαζομένων με τη Διοίκηση διανύουν μια περίοδο ιδιότυπης ανακωχής, έπειτα από διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί εκατέρωθεν αναφορικά με την επίλυση σειράς ανοιχτών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερόμενα.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν ανταποκριθούν στο minimum των απαιτήσεων που έχει θέσει το Σωματείο, δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα η ανακωχή να λάβει τέλος και να ξεκινήσει ένας νέος «γύρος» κινητοποιήσεων και δικαστικών προσφυγών.

Αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της ευαίσθητης αυτής ισορροπίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ, θα διαδραματίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Πέμπτη, για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων.

Είδομεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου