Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Καμία εξασφάλιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αφορούν παροχή υπηρεσιών πριν την 31.12.2012


Σε απάντηση της εξώδικης διαμαρτυρίας του ΙΣΑ ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμης απαντά την 27/4/2017 ότι οι Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, παραμένουν υπόχρεοι για την εκκαθάριση και διεκπεραίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ως διαμορφώθηκαν μέχρι 31.12.2012. Συνακόλουθα η αποπληρωμή μέχρι 30.6.2017 των παρόχων για υπηρεσίες προς τους φορείς ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΗΣΑΠ, Τ.Α.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α. τελεί σε συνάρτηση της έγκαιρης αποστολής στον ΕΟΠΥΥ των απαιτούμενων στοιχείων από τους Φ.Κ.Α., άλλως οι εναπομείνασες υποχρεώσεις θα βαρύνουν τον οικείο φορέα.

Στο σημείο αυτό ο ΙΣΑ διευκρινίζει προς όλα τα μέλη του ότι, αν και δεν κατονομάζεται ο οικείος φορέας, ο οποίος και θα βαρύνεται με τις εναπομείνασες υποχρεώσεις, αυτός δεν είναι άλλος από τονΕΦΚΑ!

Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό από την απάντηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν παρά την υφιστάμενη νομική υποχρέωση.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω απάντηση, φέρει την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του, που έχουν απαιτήσεις απέναντι στους Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ότι θα πρέπει να ενεργήσουν ατομικά, προβαίνοντας στις νόμιμες δικαστικές ενέργειες, για την εξασφάλιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους που αφορούν τα έτη πριν την 31.12.2012. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ θα συνδράμουν κατά το δυνατόν τα μέλη του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3 σχόλια:

  1. μπουρλοτο ρε.δεν ντρεπονται που ανσαινουν ακομα.οσυλλογος να επιληφθη αμεσα .τακουτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα νοσταλγουμε τον αδωνι.κουρεμενα ξκεκουρεμενα αυτος πληρωνε τις μνημονιακες υποχρεωσεις. τακουτε στοσυλλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαμε έγκαιρα και έγκυρα ενημερώσει με προσωπικό αγώνα, προτάσεις και μελέτες πρακτικού-νομοτεχνικού χαρακτήρα ότι το ισχύων άρθρο 34 του Νόμου 4447/2016, όπως αντικατάστησε και ισχύει το άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016 ΔΕΝ δύναται να δώσει λύσεις πραγματικές και ρεαλιστικές για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εντασσόμενων πρώην Ταμείων Υγείας. Η πολύπλοκη Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Καθολικού Διαδόχου καθώς και οι προτάσεις υποχρεωτικής εφαρμογής οδηγιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθιστούν πολύ δύσκολη την αποπληρωμή τους από τον αποδεκατισμένο Ε.Φ.Κ.Α. Έχουμε ήδη δώσει Πολιτικό-Πρακτικό πλήρη Φάκελο λύσεων στους Προέδρους των Ανεξάρτητων Επιστημονικών Φορέων της χώρας και στην Πολιτική Ηγεσία. Η ενδεδειγμένη λύση είναι μία προσεγμένη και σωστά σχεδιασμένη Σ.Δ.Ι.Τ. όπως αναφέρεται και στο άρθρο 54 του Νόμου 4223/2013 (παράγραφος 6). Τα σχόλια στους Επιστημονικούς Φορείς της Ελλάδος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή