Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΚΕΠΥ: Ασκήσεις ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στα νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ.



Ασκήσεις ετοιμότητας πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας χθες και σήμερα στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

Onmed.gr

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στα πλαίσια του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Ευρείας Κλίμακας στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων την Τετάρτη 3 Μαΐου και στο Γ.Ν. Κέρκυρας την Πέμπτη 4 Μαΐου».

Τις ασκήσεις θα επιβλέψει κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Νικόλαο Π. Παπαευσταθίου.

Να θυμίσουμε ότι ασκήσεις ετοιμότητας ευρείας κλίμακας είχαν πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στα νοσοκομεία Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και ΠΓΝ Λάρισας. Παράλληλα, είχαν πραγματοποιηθεί επισκέψεις στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στα όρια αρμοδιοτήτων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε ότι οι εν λόγω ασκήσεις ετοιμότητας είχαν πραγματοποιηθεί πριν από δύο μήνες περίπου και πάλι σε διάφορα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων Σισμανόγλειο, Θριάσιο κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας επί θητείας του Νίκου Παπαευσταθίου, δηλαδή στα δύο περίπου τελευταία χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο και παράδοξο ταυτόχρονα ότι από το 2004 μέχρι το 2015 είχαν γίνει μόνο 2,5 ασκήσεις ετοιμότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου