Τρίτη 9 Μαΐου 2017

“Στα κάγκελα” και οι Φαρμακοποιοί για τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές


Χτυπήματα χωρις τέλος δέχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με νεότερο πλήγμα τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικων εισφορών απο το 2018. “Απαράδεκτη και φορομπηχτική” χαρακτηρίζει την προωθούμενη νέα ρύθμιση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ειδικότερα, η ποσοστιαία εισφορά θα επιβάλεται στο συνολικό εισόδημα του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρούνται, όμως, πρώτα οι ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με το Euro2sday, εκτιμάται ότι η αύξηση της βάσης υπολογισμού θα αγγίξει και τις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, καθιστώντας ασύμφορη την ασφάλιση. Προκειμένου να αποφευχθούν οι απότομες αλλαγές υπουργείο Εργασίας και Θεσμοί συμφώνησαν να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο τον πρώτο χρόνο διεύρυνσης της βάσης, κατά τον οποίο οι εισφορές θα υπολογίζονται με έκπτωση 15%.

Οι αλλαγές θα αφορούν και αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνικής της συνέντευξη στο Real FM.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΦΣ που απέστειλε επιστολή στην κ. Αχτσιόγλου, ζητώντας να μην φθάσει στη Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη, καθώς εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων.

“Αν πράγματι ισχύουν τα ανωτέρω, η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και φορομπηχτική, υποχρεούστε δε όπως άμεσα την ανακαλέσετε”, αναφέρει ο Κ. Λουράντος στην επιστολή, προσθέτοντας πως “αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου