Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας! Τι οδηγίες θα δώσει. Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά άλλωστε σειρά επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.
Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν πριν το ταξίδι του στην Κίνα και θα συνεχιστούν και μετά.

Στα λημέρια του υπουργείου Υγείας αναμένεται να βρεθεί ακόμη και εντός της εβδομάδος λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, χωρίς στενοί του συνεργάτες να αποκλείουν το γεγονός να βρεθεί στη Αριστοτέλους και μετά την Κίνα στην περίπτωση που δεν προλάβει.

Πάντως δε είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ξεκινά την «περιοδεία» του στα υπουργεία από το Παιδείας και το Υγείας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικής πολιτικής που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει και μία επικαιρότητα δεδομένου ότι άμεσα θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην οποία στηρίζει πολλά η κυβέρνηση για τη βελτίωση του κοινωνικού της προφίλ.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας στο να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μπορούν να επισκέπτονται το «γιατρό στη γειτονιά τους οι πολίτες σε όλη τη χώρα».

Αναμένεται να αναφερθεί επίσης – λένε πηγές του HealthReport.gr – και στις προσλήψεις που θα γίνουν στις ΤΟΜΥ (περίπου 3000) και οι οποίες θα διευκολύνουν τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Γι αυτό και δε θεωρείται τυχαίο ότι η τροπολογία για τις ΤΟΜΥ ψηφίστηκε νωρίτερα από το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Γιατί ψηφίστηκε άρον άρον η τροπολογία για τις ΤΟΜΥ; Όλο το παρασκήνιο»

Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες στο HealthReport.gr θα ζητήσει επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιταχύνει το έργο της και στα νοσοκομεία ώστε να «βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Φυσικά θα μιλήσει και για τις λίστες χειρουργείων που έχουν μπει σε εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έστω και με προβλήματα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το «γρηγορόσημο» και η πελατειακή σχέση γιατρών και ασθενών.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους ήταν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

2 σχόλια:

  1. Ο Τσιπρας εχει παρασυρθει απο τους στοκους του ΥΠΥΓ σε σοβαρο πολιτικο λαθος που θα στοιχισει πολυ ακριβα στον ΣΥΡΙΖΑ καθως η .......μεταρρυθμιση της ΠΦΥ θα εκπυρσοκροτησει στα χερια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως να εξοφληση τα ληξιπροθεσμα ???/ μνημονιακη υποχρεωση γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή