Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Γιατροί και Φυσικοθεραπευτές: Μας αποτελειώνετε με τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών! Πόσα χάνουν

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Σοκ έπαθαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες του τομέα της Υγείας καθώς μετά την αποκάλυψη των πραγματικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, οι ασφαλιστικές εισφορές εκτοξεύονται.

Στα κάγκελα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις ασφαλιστικές εισφορές. Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρει το καθαρογραμμένο μνημόνιο για την Υγεία που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Νέο τσεκούρι σε εξετάσεις και νοσηλείες με τα τελικά προαπαιτούμενα της τρόικας! Όλη η λίστα»

Έξαλλοι οι γιατροί

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το νέο «χτύπημα» της κυβέρνησης στους επιστήμονες και στους ελευθεροεπαγγελματίες, καθώς με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δημεύει ένα ακόμα ποσοστό του εισοδήματος που τους έχει απομείνει, από την φοροεισπρακτική λαίλαπα που έχει επιβάλει και τους οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση έχει προσυπογράψει με τους δανειστές τη γενοκτονία των ελλήνων επιστημόνων και ελευθεροεπαγγελματιών και έχει παραδώσει την υγεία του ελληνικού λαού, στα μεγάλα καρτέλ των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Ειδικότερα στη νέα συμφωνία με τους δανειστές, αποφασίσθηκε ότι στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου. Δηλαδή ουσιαστικά ο ελευθεροεπαγγελματίας θα… φορολογηθεί για τις ασφαλιστικές του εισφορές!
Αυτό θα έχει μια δραματική επιβάρυνση στο εισόδημα των ελευθεροεπαγγελματιών κατά τουλάχιστον 30 %.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας τον καλεί να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση που θα οδηγήσει όπως λέει στην «αύξηση της φοροδιαφυγής και την εισφοροδιαφυγής, στην ιατρική μετανάστευση, στον αφανισμό κάθε παραγωγικής προσπάθειας στη χώρα μας».

Να σημειωθεί ότι μετά την ψήφιση της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος που προσαυξάνεται από τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους. Στην πραγματικότητα δηλαδή, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εκπίπτουν ως δαπάνη.

Όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Αποτελεί ομολογία και επιβεβαίωση μαζί, της αποτυχίας του νέου ασφαλιστικού νόμου, που εσείς εμπνευστήκατε και ψηφίσατε, πριν ακόμα κλείσει τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του».
Γι αυτό και οι γιατροί του Ηρακλείου ζητούν την άμεση απόσυρση της ρύθμισης.
Και οι φυσικοθεραπευτές κατά του νέου νόμου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκφράζει την αντίδρασή του στις νέες σχεδιαζόμενες αλλαγές τις οποίες χαρακτηρίζει: «παράλογες, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών»

Τα μέλη του Συλλόγου των Φυσικοθεραπευτών τονίζουν μεταξύ άλλων: «Με τις νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται το αποτελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία, του συνεπή φορολογούμενου, που τρομάζει και μόνο στην ιδέα της νέας λαίλαπας που θα ακολουθήσει.

Απορούμε αν οι κυβερνώντες μπορούν να διανοηθούν ποιός θα απομείνει στην Ελλάδα για να αντέξει τις παρανοϊκές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, ποιός θα μπορεί να καταβάλει τις επιπλέον αυξήσεις όπως είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την συμφωνία με τους θεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου