Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Σαρωτικοί έλεγχοι για POS στα ιατρεία! Αρχίζει το κυνήγι για «μαύρο χρήμα»

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε σαρωτικούς ελέγχους θα προχωρήσουν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όλοι οι ιδιώτες γιατροί έχουν υιοθετήσει τα POS στα ιατρεία τους.

Οι έλεγχοι με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε, δηλαδή τρεις μήνες από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ: «Σε ΦΕΚ η απόφαση για POS και στα ιατρεία! Όλες οι λεπτομέρειες».

Γεγονός που σημαίνει ότι εν μέσω θέρους και περί τα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά. Η ταχύτητα με την οποία θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι σχετίζεται και με το γεγονός ότι στη συμφωνία με την τρόικα, μειώνεται περαιτέρω το αφορολόγητο από ιατρικές δαπάνες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το μαύρο χρήμα στην αγορά.


Υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από τους γιατρούς, καθώς θεωρεί ότι εκεί κινείται το περισσότερο «μαύρο χρήμα». Άλλωστε οι δεσμεύσεις της στην τρόικα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και περιορισμό της διαφθοράς και του «μαύρου» χρήματος στην αγορά.
Στο κυνήγι της απόδειξης

Εκεί που θα εστιάζουν οι έλεγχοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, είναι όχι μόνο αν τα ιατρεία διαθέτουν μηχανήματα πιστωτικών καρτών, αλλά και αν αυτά χρησιμοποιούνται.

Άλλωστε στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ακόμη και σήμερα πολλοί γιατροί δεν κόβουν αποδείξεις σε συνεννόηση με τους ασθενείς στους οποίους κουρεύουν και την αμοιβή.

Στο οικονομικό επιτελείο πάλι, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, φοβούνται ότι το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί με την εφαρμογή του νέου μνημονίου, καθότι προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου από ιατρικές δαπάνες. Κάτι που πολλοί θεωρούν αποτρεπτικό στο να κόβονται αποδείξεις ειδικά στα ιατρεία.

Γι αυτό και οι έλεγχοι αναμένεται να είναι συνεχείς ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι οπότε και τα περισσότερα ιατρεία είναι κλειστά.

1 σχόλιο:

  1. Φτηνή προπαγάνδα ! Στις παραλίες θα λιώνουν ΟΛΟΙ, ποιοι .....έλεγχοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή