Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Π.Φ.Υ. χωρίς άσπρη μπλούζα στη χώρα του Ιπποκράτη

Γράφει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)
Health Report.gr

Αναμενόμενο για εμάς, τους ανθρώπους που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα της ΠΦΥ, το εξαιρετικά μικρό ενδιαφέρον των ιατρών για την προκήρυξη των ΤΟ.Μ.Υ.

Οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ιατρικός κόσμος έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής και ανοχής στις πολιτικές που απαξιώνουν την υπόσταση του Έλληνα ιατρού.

Ο ιατρός που σέβεται τις σπουδές του, τα ξενύχτια του, τις εργατοώρες στα Νοσοκομεία, την αγωνία, το άγχος, την ιατρική ευθύνη, έχει κουραστεί να αποτελεί βολικό δόλωμα που χρησιμοποιείται από το σύστημα κατά το δοκούν και μετά πετιέται στο καναβάτσο.

Ακόμη θυμάμαι την οργισμένη αντίδραση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής υπερτονίζοντας το πολυφορεμένο «ιατροκεντρικό» σύστημα της ΠΦΥ, όταν ξεστόμισα τη φράση: αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Όταν προσπάθησα να εξηγήσω γιατί θα υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον των ιατρών για τα ΤΟ.Μ.Υ., ξαφνικά είχα προειδοποίηση ότι τελειώνει ο χρόνος ενώ κυβερνητική βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει πληθώρα ιατρών που αποφοιτούν από τις ιατρικές σχολές ;;;; Προφανώς κανείς δεν την ενημέρωσε ότι απαιτείται ειδικότητα για τα ΤΟ.Μ.Υ.
Κλειστή ΠΦΥ ! Παρά τη θέληση των ασθενών και χωρίς αξιοποίηση του υπάρχοντος ιατρικού επιστημονικού προσωπικού της χώρας;

Η δύναμη των πολλών απέναντι στη λογική των ολίγων.

Για ποιο λόγο ένας οικογενειακός ιατρός που έχει προσφορά εργασίας στην Ευρώπη από 5.000-10.000€ με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να ασχοληθεί με τα ΤΟ.Μ.Υ. ;

Για ποιο λόγο να γίνει ο σούπερμαν της ελληνικής πρωτοβάθμιας με το 1/10 του μισθού και χωρίς προοπτική ; Με δομές φαντάσματα και άπειρες υποσχέσεις μελλοντικής μόνιμης αποκατάστασης, χωρίς υπαρκτό αντίκρισμα.
Ποιος επενδυτής που να σέβεται τον εαυτό του, θα αγόραζε «παλάτια» στην άμμο;

Η πολιτική ηγεσία πλαισίωσε τη μεταρρύθμιση, ονοματίζοντας συλλήβδην την υπάρχουσα ΠΦΥ, ιατροκεντρική, διεφθαρμένη και ακριβή. Καταργώντας τα κίνητρα, την κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, αφαιρώντας την εξειδίκευση από το σύστημα, δημιουργώντας υποδεέστερα υποκατάστατα και επενδύοντας στην απόλυτη εξαθλίωση του ιδιωτικού ιατρείου.

Δημιούργησε ένα εξαμβλωματικό τερατούργημα ανάξιο της επιστημονικής κατάρτισης του ιατρού, έξω από την ελληνική πραγματικότητα, χτυπώντας αλύπητατο το βασικότερο πυλώνα του συστήματος, ισοπεδώνοντας τον.

Και γεύεται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής.

Στη συλλογική ιατρική συνείδηση, τα ΤΟ.Μ.Υ. εξισώνονται ήδη με πράξη προσωπικής ήττας, εξαθλίωσης και επαγγελματικής αποτυχίας.

Το bullying στους ιατρούς να υποβάλουν αίτηση στα ΤΟ.Μ.Υ. έχει ήδη αρχίσει! Απειλές για απώλεια σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, υποσχέσεις για ανάληψη θέσης Διευθυντού στα ΤΟ.Μ.Υ. σε μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ κέντρων υγείας, εντέλλεσθε σε «ημέτερους» ιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους και να μεταπηδήσουν στα ΤΟ.Μ.Υ., φήμες για απώλεια δικαιώματος συνταγογράφησης και παρελκυστική σύμβαση – παγίδα ΕΟΠΥΥ !! Και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας.

Άκρως λυπηρό ! Για τη χώρα, για τους ασθενείς, για τους ιατρούς και τους υγειονομικούς. Για τη δημόσια υγεία που καταβαραθρώνεται καθημερινά.

Έρχονται φουρτούνες … !

Άννα Μαστοράκου
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)

85 σχόλια:

  1. Γιατι μονο προεδρος του ΙΣΠ ; Τυχεροι Πατρινοι γιατροι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άψογη τοποθέτηση, Πρόεδρε ! Πραγματική όαση στο συνδικαλισμό. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι μαζι ενωμενοι εναντια στην κτηνιατρικη ΠΦΥ της Πολιτικης Ταξης των Αλητων (δεν εξαιρω τους γαλαζοπρασινους που εστησαν τον χρΕΟΠΥΥ!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 220 βουλευτες,δηλαδη ολα τα κοματα του δημακρατικου τοξου ψηφισαν το μνημονιο ΙΙΙ και μαζι τους οι περισσοτεροι πολιτες με στοιχειωδη λογικη ,τουλαχιστον αυτοι που δεν εβγαλαν τα χρηματα τους στο εξωτερικο ικανοποιηθηκαν κατα βαθος, καθως ολοι εννοιωσαν οτι μαλλον αποφυγαμε την απολυτη καταστροφη οπου μας εφτασε η περηφανη διαπραγματευση του Βαρουφακη.Στη συνεχεια καθως ο Συριζα-Ανελ ξανακερδισε τις εκλογες νομιμοποιηθηκε στο να εφαρμοσει το μνημονιο ΙΙΙ που ολοι μαζι ειτε αμεσα ειτε εμμεσα ψηφισαμε.
    Αυτο λοιπον το μνημονιο προβλεπει την συσταση πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας με οικογενειακους ιατρους συμφωνα με τις ευρωπαικες δομες των πολιτισμενων υγειονομικα χωρων(βλεπε Μ Βρετανια,Γερμανια,Γαλλια ).Ολα τα αλλα ειναι λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ΤΟΣΟ βλακας η προσπαθεις για να .....γινεις? Ποια χωρα βρε ......ΟΡΝΙΟ εχει .....ΤΟΜΥ ; Ποσες κανουν gatekeeping ? Τι αμοιβες δινουν στον γιατρο? ΟΡΝΙΟ ε......ΟΡΝΙΟ?

      Διαγραφή
    2. Παιρνεις......ναρκωτικα; Εχει σοβιεΤΟΜΥ στην Αγγλια? Οι 220 βουλευτες ψηφισαν να γινουμε Λαικη Δημοκρατια?

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχουν σοβχοζ και κολχοζ στην πολιτισμενη Δυση προβοβοκατορα ! Μας ζητηθηκε να στησουμε ΠΦΥ και να μειωσουμε δαπανες! Οχι να στησουμε το συστημα Υγειας Τσαουσεσκου που τοσο λατρευει ο Γεωργσκοπουλεσκου ! Αν το κανουμε δε οπως η Αγγλια/Γαλλια/Γερμανια που τολμας και πιανεις στο στομα σου , θα ειναι ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ιδιωτικο !Οπως, ετσι και αλλιως θα επρεπε αφου δεν υπαρχει.....σαλιο για να στηθει Δημοσιο !

      Διαγραφή
    4. Τι συμφωνο βλεπεις εσυ με τις δομες των πολιτισμενων χωρων ψευτογιατρε;

      Διαγραφή
    5. Αν είχες δουλέψει έστω σε ένα από αυτά τα συστήματα που περιγράφεις ( των πολιτισμών χώρων ) δεν θα έγραφες τίποτα από τα παραπάνω κ θα καταλάβαινες ότι όποιος-οι σχεδίασαν τα ΤΟΜΥ είναι απλά ημιμαθείς κ παντελώς άσχετοι με παροχή υγείας.Για ΚΟΒ κ πάλι μέτριοι!

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη την ΠΦΥ σας , την εμπνευστηκε ο.....Σοιμπλε;

      Διαγραφή
    7. Φιλε 4.59, τον κοβεις για.....γιατρο;

      Διαγραφή
  5. Ακριβη η υπαρχουσα ΠΦΥ που εχει ηδη υποδομες υψηλοτατου επιπεδου συντηρημενες απο ιδιωτες και φτηνη αυτη που θα κανουν (στον ......υπνο τους!) οι ΞανθοΜπερσιμηδες με εκατονταδες νεα κτιρια , που πρεπει να διαμορφωθουν με ενοικια/ κοινοχρηστα/ ρευματα/ νερα/ λειτουργικα και βεβαια ΔΥ !!!!! Δηθεν οι ιδιωτες κανουν προκλητη ζητηση ενω το Δημοσιο οπου ανθει το ......φακελακι (τσιμουδια!) και το γρηγοροσημο δεν θα κανουν ! Αλλα δεν τους πειραζει διοτι αυτα θα τα πληρωνει ο ασφαλισμενος ! Οπως με την Φαρμακευτικη δαπανη που κομπαζουν (οπως ο.....Αδωνις!) οτι μειωσαν ενω την μετακυλησαν στον ασφαλισμενο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακο πραγμα η ιδεοληψια συναδελφε,αν δεν ηταν επικινδυνοι θα ηταν να γελαμε!

      Διαγραφή
    2. Μα .....δεν θα διαμορφωσουν τιποτα, δεν θα πληρωνουν τιποτα και θα την κανουν......φτηνοτερη ! Εχουν ηδη το know how απο τον χρΕΟΠΥΥ του Μπαταχτσιμη !

      Διαγραφή
    3. Αρκετά με το παραμύθι της δήθεν ....δωρεάν Δημόσιας Υγείας ! Δωρεάν δεν είναι ούτε τα κτίρια, ούτε τα λειτουργικά , ούτε το προσωπικό ! Αν έχετε λεφτά να στήσετε κάτι καλώς , αν δεν έχετε, που ΔΕΝ έχετε, παραπάνω βερεσέδια από τους γιατρούς μην περιμένετε Πολιτικάντηδες του .....δεν το γράφω για να μην διαγραφεί το σχόλιο !

      Διαγραφή
  6. Γραφω συνεχως για την Ευρωπη κ. Προεδρε και με λοιδορουν καποιοι εγκαθετοι οτι θελω να .....διωξω τον ανταγωνισμο! Εγω και πολλοι αλλοι που πενηνταρησαμε, με οικογενειες και υποχρεωσεις εγκλωβιστηκαμε ! Αλλα ενα νεο παιδι τριανταρης που τελειωσε μολις ειδικοτητητα η εικοσιπενταρης την Σχολη , τι να κανει στην χωρα της ......εικονικης ΠΦΥ με τα ......700€ , τους 7000 ασφαλισμενους και τον ανεγκεφαλο Μπαταχτσιμη να σου λεει 15' η ......εξεταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν καθονται συναδελφε, χαζοι ειναι ;Κοροιδακια του καθε αργοσχολου ξεφτιλα με απολυτηριο δημοτικου του χρΕΟΠΥΥ θα γινουν;

      Διαγραφή
    2. Μα το όνειρο συνάδελφε των αλητών του Υγείας ήταν να εγκλωβίσουν τα νέα παιδιά στην βάση της λογικής, τι άλλο θα κάνετε? Θα .....ανοίξετε ιατρεία? Πως? Με τον ΕΟΠΥΥ να κάνει ντάμπιγκ στην αγορά? Με τους φόρους και τις εισφορές να τις έχουμε πάει στα ......ουράνια? Ελάτε στα ΤΟΜΥ/σταυλαρχεία μας να δουλεύετε ως οι Είλωτες της Πολιτικής Ελίτ της Αλητείας , για να μπορούμε εμείς να πουλάμε δωρεάν Υγεία στον όχλο ! Αν μπορούσαν να επιβάλλουν απαγόρευση εξόδου από την χώρα και αυτό θα το έκαναν ! Οι φοιτητές όμως της Ιατρικής είναι ότι ποιοτικότερο έχει η χώρα μας ως ανθρώπινο Κεφάλαιο ! Δεν τους κοροϊδεύουν με τίποτα τα απολιθωμένα ΖΩΑ του Σταλινισμού! Έξω συνάδελφοι, στην πολιτισμένη Δύση ! Εκεί που ο γιατρός χτυπάει 5000-10000 ευρώ, κανείς δεν παρεμβαίνει στο έργο του και ο ασθενής στέκεται σούζα! Εδώ το όνειρο των Αλητών είναι να σας κάνουν ......Εργάτες της Υγείας !

      Διαγραφή
    3. Ωραιος γιατρος που θελει τον ασθενη σουζα.Μηπως να πρεπει να του μιλησει κανεις για τον σεβασβο στους ασθενεις

      Διαγραφή
    4. Μήπως να σου μιλήσει κανείς για τον σεβασμό στους γιατρούς , που μου γίνατε όλοι .....ειδικοί και .......γιατροί!

      Διαγραφή
    5. Αυτό βρήκες να σχολιάσεις gianni από όλο το σχόλιο?

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικα κ. Μαστορακου αλλα με το 15λεπτο τι θα γινει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας κόπτει το 15λεπτο αγαπητέ... Έχετε συνηθίσει σε ένα 2ήμερο να τσεπώνετε 200 επισκέψεις, όντας μονιμοποιημένοι παρατασιακοί. Για τους νέους συναδέλφους που έχουνε αποκλειστεί από τις νέες συμβάσεις και ξεκινάνε κάθε μήνα απο το μηδέν, ενδιαφερθήκατε τόσο καιρό;;

      Διαγραφή
    2. Φαιδρέ προβοκάτορα που εκατό φορές έχεις γράψει τα ίδια, δεν σου είπα ότι η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ χιλιάδες φορές έχει ταχθεί υπέρ της ανοιχτής σύβασης του ΕΟΠΥΥ με όλους τους γιατρούς? Αλλά και ο νέος που ξεκινά από το μηδέν κάθε μήνα σίγουρα δεν εισπράττει ....8 ευρώ από τον καθένα , έτσι υποκριτή? Μας κόπτει ψευτογιατρέ το δεκαπεντάλεπτο για λόγους που ΑΝ ήσουν γιατρός θα καταλάβαινες, έχουν εξηγηθεί πολλές φορές σε αυτό το site ! Ως άχρηστο δημοσιουπαλληλικό παράσιτο με απολυτήριο δημοτικού στην υπηρεσία του Μπαταχτσίμη , δύσκολο να καταλάβεις !

      Διαγραφή
    3. Ο νέος γιατρός είναι ευπρόσδεκτος από την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ που συχνά συνηγόρησε υπέρ του ! Από τον .....χρΕΟΠΥΥ ;

      Διαγραφή
    4. Τι σημαίνει μονιμοποιημένοι παρατασιακοί Ψευτονέε Ψευτοσυνάδελφε ?

      Διαγραφή
    5. Εμείς αλιτήριε αποκλείσαμε τους νέους συναδέλφους ΜΑΣ όχι ΣΟΥ, διότι γιατρός ΔΕΝ είσαι από τις συμβάσεις; H ENi ΕΟΠΥΥ εκατό φορές έχει ζητήσει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για ΟΛΥΣ τους γιατρούς! Εννοείται αν το επιθυμούν! Νομίζετε ότι θα στρέψετε τα νέα παιδιά κατά των συμβεβλημένων; Έννοια σου και σας πήραν χαμπάρι τι ΑΛΗΤΕΣ είστε στο ΥΠΥΓ !

      Διαγραφή
    6. Ευτυχώς νοιάζεστε .....εσείς ρετάλια του Υπουργείου , για αυτό τους δώσατε την λύση! ΤΟΜΥ με...... εφτακόσα......!

      Διαγραφή
    7. Εσύ δηλαδή δεν νοιάζεσαι? Και δηλώνεις.....γιατρός ? Τι ......κτηνίατρος ?

      Διαγραφή
    8. Και τελειωνουν με μηδεν. Δεν φωναζε κανεις μεχρι τωρα για τους νεους. Φυσικο δεν ειναι μετα απο 2-3 χρονια ιατρειο εκτος εοπυυ ο νεος να μπει οπως οπως τωρα στον εοπυυ? Οταν υπηρχε αθεμιτος ανταγωνισμος δεν σας πειραζε γιατι δεν αφορουσε εσας. Δεν λεγατε για πειθαρχικα. Λεγατε και λετε παιδες πατε εξωτερικο . Τωρα θα τσιριζετε ολοι εξω απο τον εοπυυ. Μεινετε εξω να δειτε τη γλυκα.

      Διαγραφή
    9. Αληταρα 1.05 που ΔΕΝ εισαι γιατρος γιατι αν ησουν θα ηξερες τις θεσεις της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ υπερ τηε συμβασης για ολους οσους το επιθυμουν αδικα τρολαρεις σε πηραμε χαμπαρι !

      Διαγραφή
    10. Οχι δημοσιουπαλληλικο σκουπιδι δεν ειναι φυσιολογικο για αυτο ψαχνετε γιατρους για την κτηνιατρικη ΠΦΥ σας με το ......τηλεσκοπιο !

      Διαγραφή
    11. Καραγκιοζοτρολακο , ζητουσαμε και ζηταμε συμβασεις για ολους , συμβουλευαμε, συμβουλευουμε και θα συμβουλευουμε τους νεους εξω , γιατι αυτο λεει η κοινη λογικη! Και βεβαια καταλαβαινω ποσο σας ποναει που ανοιξαμε τα ματια στους νεους και φαγατε φολα με την γυφτοΠΦΥ σας!

      Διαγραφή
    12. Τον καιρο σου χανεις εμμισθε εγκαθετε, οι νεοι σας γυρισαν την πλατη, μαζεψατε καμια διακοσαρια κατεστραμενους, οι τσαντιροΠΦΥ σας δεν θα ανοιξει ποτε και θα μας παρακαλατε να δουλεψουμε! Μολις βγηκατε εσεις τα παρασιτα απο το ΥΠΥΓ οπου αργομισθειτε!

      Διαγραφή
    13. Αντε ρε στον Μασουτη,λιγουρη, εχει προσφορα διαβασε την ! Ψευτογιατρε ! Ψευτονεε !

      Διαγραφή
    14. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΑΛΗΤΟΤΡΟΛΣ ΤΥΠΟΥ 1.05 ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΦΥ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΙΠΑΡΟΙΚΟΥΣ!

      Διαγραφή
    15. Ανοιγω πολυιατρειο ψευτογιατρε, δινω πιτογυρο και κουτακι κοκα κολα αφου εισαι προθυμος να δουλευεις τζαμπα, επικοινωνησε !

      Διαγραφή
    16. 1.05 σκουξε ΟΣΟ θελεις ! Οι νεοι σας γυρισαν την πλατη, τα σταυλαρχοΤΟΜΥ σας ειναι αδεια! Πολυ θα θελατε να διωξετε τους συμβεβλημενους αλλα ......γονατιστοι θα τους παρακαλατε να συνεχισουν !

      Διαγραφή
    17. Πειθαρχικο και Αφαιρεση Αδειας Επαγγελματος σε οσους συμβαλλουν σε πρακτικες που βλαπτουν την Δημοσια Υγεια ! Πχ εξεταζω εν ετει 2017 χωρις εργαστηριακα/ακτινογραφιες,αναλαμβανω ......7000 ασφαλισμενους για ολιστικη αντιμετωπιση και στο .....σπιτι κλπ κλπ κλπ

      Διαγραφή
    18. Σκουξε σκουξε τσιρακι του Μπερσιμη! Να δεις πως θα σκουζεις στις 08/09!

      Διαγραφή
    19. Ο 1:05 ειμαι. Εαν θεωρουσα οτι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν ειχε ζητησει συμβασεις για τους νεους θα ειχα ηδη απευθυνθει εκει επωνυμα με mail. Σταματηστε με οποιον διαφωνειτε να τον θεωρειτε τρολ επειδη ετσι σας συμφερει. Η ιδεα αθλια ΤΟΜΥ δεν προκειται να προχωρησει με τιποτα και το ξερουμε ολοι. Προσωπικη μου αποψη ειναι συμβασεις για ολους , χωρις πλαφον, αφου οι επισκεψεις των ασθενων ειναι συγκεκριμενες. Και σαφως αυξηση της αποζημιωσης της ΙΑΤΡΙΚΗΣ επισκεψης- εξετασης. Προσπαθουν να δημιουργησουν ανασφαλεια μπας και τρομαξουν και κανουν αιτηση για τσ ΤΟΜΥ. Αντε να αρχισω να λεω και εγω πως οποιος δεν συμφωνει μαζι μου ειναι τρολ, τσιρακι, ψευτογιατρος , πληρωμενος κλπ.

      Διαγραφή
    20. Φιλε 9:06 . Μαγκια εαν ανοιξεις γιατι μονο σε πολυιατρεια θα υπαρχουν αυτοπαραπομπες και αυτες στο 50%. Εκτος και εαν δεν διαβασες το νομοσχεδιο και εχεις αποψη χωρις γνωση. Κακο αυτο.

      Διαγραφή
    21. Φιλε συναδελφε 12.30 ειναι εμφανες οτι κανω πλακα νομιζω.....

      Διαγραφή
    22. Λογικο ειναι να σου την πεφτουν 12.24 οταν κατηγορεις τους συμβεβλημενους επειδη οι νεοι δεν εχουν συμβασεις! Παγια θεση της ΕΝΙ απο την εποχη Ελευθεριου ακομη ειναι συμβασεις για Ολους! Ο ΕΟΠΥΥ σας αρνειται την συμβαση και σχεδιαζει να διακοψει και οσες μπορει απο τις δικες μας για να στησει σοβιετικα απολιθωματα ! Βλεποντας τα χαλια,λογικα συμβουλευουμε τους νεους να μην εγκλωβιστουν οπως εμεις ! Εσυ τι θα ελεγες στον γιο σου? Για οσους μεινετε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αφου ειναι μονοπωλιο και αλλιως δεν θα επιβιωσετε!

      Διαγραφή
    23. Παλι ο 1:05 ειμαι. Εαν ο γιος μου ή οποιοσδηποτε νεος γιατρος με ρωτουσε πειν ανοιξει ιατρειο θα ελεγα φυσικα να φυγει τρεχοντας. Μαλλον θα σταματησω να γραφω γιατι με blog γινονται παρεξηγησεις και χαιρονται οι αρουραιοι νομιζοντας οτι τρωγομαστε.

      Διαγραφή
  8. Ο ......Τομσεν φταιει για ολα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικη ηττα,εξαθλιωση ,επαγγελματικη αποτυχια! Αυτο ειναι η συμμετοχη σε εικονικα εγχειρηματα με αμοιβη εφτα ψωροκατοσταρικα ! Οπως το λετε! Ντρεπομαι που υπαρχουν ατομα που δηλωνουν γιατροι και το αποδεχονται ! Λες και χρειαζεται να φας 15 χρονια στα θρανια για να παρεις μισθο .....ταμια στα Lidl !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκειται κατα 95% για τους γνωστους για τις.....γνωσεις τους δηθεν Ομογενεις, για τους επισης καταξιωμενους 50+ ΓΙ τιμης ενεκεν και χωρις ειδικοτητα της Ιατρικης του......περιπου και για ατομα που απλα δεν μπορουν να σταθουν ΠΟΥΘΕΝΑ γιατι αν μπορουσαν δεν θα πηγαιναν! Με αυτους τους.....γιατρους, ανυπαρκτες υποδομες και ορδες ασφαλισμενων , καταλαβαινουμε ολοι τι θα γινει σε οσες τσαντιροΤΟΜΥ στησουν! Η χαρα των καναλιων ! Και των ......δικηγορων !

      Διαγραφή
    2. Μαζεψαν ολον τον .....Ζωολογικο Κηπο αλλα και τους καλυτερους να ειχαν με τετοιο ......Σχεδιασμο η καταστροφη ειναι βεβαιη !

      Διαγραφή
    3. Πειθαρχικό και Διαγραφή από τους οικείους ΙΣ με αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος σε όσους συμμετέχουν σε πρακτικές εις βάρος της Δημόσιας Υγείας !

      Διαγραφή
    4. Το κλασσικό ανλα τους αιώνες είδος των .....ρουφιάνων της εκάστοτε Εξουσίας συνάδελφε !

      Διαγραφή
  10. Εξαιρετικό ! Ακτονογράφησες όλη την κατάσταση με λίγες λέξεις. Μας κάνεις περήφανους, Πρόεδρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαμαντης Μασουτης: επειδη βλεπω οτι εχει καμια διακοσαρια.......γιατρους στην χωρα που δουλευουν για......εφτακοσια ευρω , σας ανακοινωνω: και εγω δινω στα σουπερ μαρκετ μου τετοιον μισθο , χωρις ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, αδειες, ψωνια τζαμπα Χριστουγεννα/Πασχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους δινεις και.....μαγιω το Καλοκαιρι Προεδρε !

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......γελάμε συνάδελφοι αλλά είναι κατάντια για το επάγγελμα ! Κάποτε ο γιατρός είχε αξιοπρέπεια , τώρα .......

      Διαγραφή
  12. Αρκει να μεινουμε ενωμενοι και εκτος! Αργα η γρηγορα ο Τσιπρας θα καταλαβει οτι τον οδηγησαν σε φιασκο και θα τους.....καθαρισει ανακρουοντας πρυμνα! Σε αντιθεση με τα βλακομουτρα του ΥΠΥΓ ειναι 100% ρεαλιστης! Υπομονη και τους τελειωσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο 2.06 , σήκωσαν πολύ ψηλά την υπόθεση , καλλιέργησαν προσδοκίες, κάποιοι θα πληρώσουν το φιάσκο όταν γίνει αντιληπτό από τον Πρωθυπουργό ! Με τέτοιους συνεργάτες , τι τους θέλει τους αντιπάλους !

      Διαγραφή
  13. Η μεγαλη τρομοκρατια προς τους γιατρους ειναι η ασαφεια του νομοσχεδιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπιμη ασαφεια!

      Διαγραφή
    2. Ξανθος: ψαχνουμε λαμακες !

      Διαγραφή
    3. Αλητεία, Δόλος, Κακοήθεια, Εμπάθεια , Υποκρισία ίσον ηγεσία του του ΥΠΥγείας !

      Διαγραφή
  14. Το ξέρω ότι δεν θα το δημοσιεύσης, αλλά είσαι παντελώς άσχετη. Ζηλεύεις τη δόξα του Πατούλη, ανοίγεις το στόμα σου και πετάς μαλακίες. Οι συνταγογράφοι συνάδελφοί σου που έχουν ξεπουληθεί για 5 ευρώ, είναι λαμόγια και άσχετα καραγκιοζάκια. Με λίγο μασάζ θα στρώσουν. Όσον αφορά εσένα, θα εξαφανιστείς από το χάρτι και θα γυρίζεις σπίτι σου να πλένεις πιάτα. Και ξέρεις ακριβώς από που θα σου έρθει. Σε έχουν ήδη προειδοποιήσει 2-3 φορές, αλλά εσύ δεν ακούς. Ρε, ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να εφτασαν στο σημειο να στελνουν τετοια mail ,εχουν χασει την γη κατω απο τα ποδια τους! Η Αρχη του Τελους των ζωων του χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ ειναι μπροστα μας!

      Διαγραφή
    2. Γυρνα πρωτα στο δημοτικο για ορθογραφια εσυ.

      Διαγραφή
    3. Όσες απειλές και να τρώει η Μαστοράκου δεν καταλαβαίνει από κάτι απελπισμένα τρολάκια σαν και σένα. Ούτε το νύχι της δεν φτάνεις !

      Διαγραφή
    4. Βαρνάβα, εσύ ; Τι δουλειά έχεις εδώ, γιατί δεν της τα ρίχνεις πάλι από το ygeianet.

      Διαγραφή
    5. Βρε 'ανώνυμο' φασιστικό τρολλάκι γιατί δεν γίνεσαι επώνυμο να κάνουμε κουβέντα ? Ν.Σ. ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΛΗΣ

      Διαγραφή
    6. Τάκη άσε το πληκτρολόγιο και πάνε να αλλάξεις πάνες .....μυρίζεις από τις 25/08 !

      Διαγραφή
  15. Αυριο κ. Μαστορακου , ο εξαιρετος δημοσιογραφος Βαξεβανης , που τοσο εχει λοιδορηθει απο τα γαλαζοπρασινα λαμογια και μονο εχθρικος προς την κυβερνηση δεν ειναι, θα εχει ρεπορταζ για τους ......1100 νοσοκομειακους υπαλληλους με μαιμου πτυχια και τους συνδικαλιστες που τα καλυπτουν ! Να στειλετε απο ενα τευχος στα .....
    νουμερα Ξανθο, Τακη, Μπερσιμη, Μπασκοζο,Βαρδαρο ! Αυτη ειναι η Δημοσια Υγεια στην Ελλαδα! Σε αυτων τα χερια πεφτεις ασφαλισμενε οταν πας στα τριτοκοσμικα Νοσοκομεια! Και μιλουν μετα για τον ιδιωτη συμβεβλημενο μεροκαματιαρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωνω: στο documento !

      Διαγραφή
    2. Μα για όλους αυτούς τους ψυχικά άρρωστους στο ΥΠΥΓ δεν υπάρχει ιδιώτης συμβεβλημένος μεροκαματιάρης !Όλοι όσοι δεν είμαστε άχρηστα ,αμόρφωτα δημοσιουπαλληλικά παράσιτα ανήκουμε στα ......συμφέροντα ! Όπως πχ ο......Μαρινάκης, ο Μπόμπολας κλπ κλπ κλπ ! Μιλάμε για μεγατόνους τριτοκοσμικού κομπλεξισμού !

      Διαγραφή
    3. Αυτοί συνάδελφε μέχρι και τον Βαξεβάνη είναι ικανοί να κατηγορήσουν ως όργανο του .....Σόιμπλε και της διεθνούς Πλουτοκρατίας !

      Διαγραφή
  16. 3.16, καθαριστης των παπουτσιων του Τακη με την ......γλωσσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι ,πρέπει να επικρατήσει η λογική. Σε όλα τα σοβαρά κράτη είχαν αρχίσει προ πολλού να φτιάχνουν συστήματα υγείας με ΠΦΥ και νοσοκομεία. Εδώ ,όταν πρίν 35 χρόνια ξεκίνησαν να κάνουν κάτι, έκαναν σοβαρά λάθη. Δεν έκαναν το βασικό. Την ΠΦΥ. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι έπρεπε να γίνει. Δεν αντέγραψαν έστω τι γινόταν αλλού. Τότε που ήταν η χώρα σε οικονομική κατάσταση καλή. Τους έφαγε η ιδεοληψία, η στενοκεφαλιά, ,τα πολλά ταμεία, άλλα ευγενή, άλλα κακόμοιρα κλπ.Και για να κάνουν κάτι έφτιαξαν το ΕΣΥ. Δηλαδή τι; Το γιατρό δημόσιο υπάλληλο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μόνιμο!!!. Τώρα αντε να το χαλάσεις .Βολεύει η μονιμότης... αλλά δεν βολεύει η αποκλειστική απασχόληση . Τώρα δεν βολεύει και ο μισθός. Τώρα δεν μπορεί να γίνει και πάρτυ, τουλάχιστον όπως παλιά. Αρα.... πρέπει να καταργηθεί αυτός ο νόμος,τόσο για τα νοσοκομεία όσο και γιά τα ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να λοιπον ποια ειναι τα συμφεροντα που εκπροσωπουν Ξανθος/Γεωργακοπουλος/Βαρδαρος/Μπερσιμης/Μπασκοζος και Σια: τεμπεληδες, αμορφωτοι , απατεωνες που ......τρουπωσαν στο Δημοσιο ! Τσιμουδια για το φακελακι! Κουβεντα για το γρηγοροσημο! Στο απυροβλητο οι...... χωρις πτυχια ! Στοχοποιησαν τον ιδιωτη εεπεγγελματια μεροκαματιαρη , αφου τον βαφτισαν ......συμφεροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφέροντα είμαστε όλοι εμείς που κατά 80% βγάζουμε 20000-40000 και μας παίρνουν τα .....μισά με την φορολογία, ενώ μας έχουν μέσα και μισό χρόνο ! Χωρίς να πληρώνουν ενοίκια, λειτουργικά ! Ακούραστοι εργάτες της Υγείας είναι οι γιατροί του ΕΣΥ με τα 2500 καθαρά τον μήνα (με εφημερίες !) + φακελάκι + γρηγορόσημο !!! ΑΛΗΤΕΣ !

      Διαγραφή
  19. Ξανθος: με φτυνουν αλλα εγω νομιζω οτι......βρεχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιξε .....ομπρέλα υπουργάρα μου ! Αλλά πάνω από όλα φόρα περούκα! Έρχονται .....δύσκολες μέ

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα παντως κ.Μαστορακου,οι Προεδροι των ΙΣ πρεπει να παραδειγματιστειτε απο τους Δικηγορικους Συλλογους ! Ειναι αδιανοητο καποιος δικηγορος να μην πειθαρχησει στην αποφαση του ΔΣ! Αυτο ομως ειναι και η Δημοκρατια! Επιλεγω ελευθερα, πειθαρχω ομως στην Πλειοψηφια! Ετσι διατηρουν αρραγες μετωπο και προασπιζουν την αξιοπρεπεια τους ! Οχι σαν και εμας που το καθε.....ληγουρι κανει οτι του κατεβει !

      Διαγραφή
  20. Ώρα είναι να αφαιρεθεί η δυνατότητα "
    Ανώνυμης" υπογραφής εδώ μέσα, ολοι είμαστε επώνυμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εκτεθειμενοι....

      Διαγραφή
    2. Αν εισαι γιατρος θα επρεπε να σε ενδιαφερουν μονο τα επιχειρηματα και οι πληροφοριες! Τα ονοματα τι θες; Σου τα.....ζητησε κανεις ;

      Διαγραφή
  21. Γιατι, για να υποστουμε αντιποινα απο .....δημοκρατες τυπου Γεωργακοπουλου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή