Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 17 Μαίου

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Την ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου χωρίς "σόου", την ανάκληση των μετακινήσεων σε γιατρούς που στοχοποιήθηκαν, προσλήψεις μονίμων και χρηματοδότηση των νοσοκομείων ζητεί η ΟΕΝΓΕ και προκηρύσσει πανελλαδική απεργία για τις 17 Μαίου συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ:

Την Τετάρτη 3/5 πήγε στην Ζάκυνθο αιφνιδιαστικά, ομάδα με μεταφερόμενους από άλλες υγειονομικές μονάδες γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και αναλώσιμα υλικά, με επικεφαλής τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και πραγματοποίησε χειρουργικές επεμβάσεις. Προφανής στόχος του επικοινωνιακού σόου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι η συλλήβδην στοχοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου της Ζακύνθου για την επί πέντε ολόκληρους μήνες αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων, για την οποία στο ακέραιο φέρει την ευθύνη η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.

Η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις και επί τόπου επισκέψεις είχε απαιτήσει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και να επαναλειτουργήσουν πλήρως και ομαλά τα χειρουργεία. Ταυτόχρονα είχε αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα που επί χρόνια ταλανίζουν το νοσοκομείο της Ζακύνθου και είχε απαιτήσει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Οι συνθήκες δημόσιας περίθαλψης των κατοίκων και των επισκεπτών της Ζακύνθου, η υγεία του λαού, δεν προσφέρονται για φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος των ασθενών και των υγειονομικών. Η αυλαία του σόου έπεσε, αλλά τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα με τα νέα μνημονιακά μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών, με την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη» των κοινωνικών δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.

Απαιτούμε: -Την άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου της Ζακύνθου.
-Την ανάκληση όλων των μετακινήσεων γιατρών από και προς το νοσοκομείο.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
-Γενναία χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 17 Μάη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου