Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Νέο τσεκούρι σε εξετάσεις και νοσηλείες με τα τελικά προαπαιτούμενα της τρόικας! Όλη η λίστα

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Καθαρογράφησαν τα τελικά προαπαιτούμενα των δανειστών μετά την οριστική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως προβλέπεται στο 4ο μνημόνιο το οποίο έχει πλέον καθαρογράφει στις 3 Μαΐου, με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και οι νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το οριστικό κείμενο που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr, οι δανειστές ζητούν να περικοπούν κι άλλο οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και για νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.

Εξορθολογισμός των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.

–Υιοθετήστε ένα ανώτατο όριο clawback για να καλύψετε τα στοιχεία που προηγουμένως δεν είχαν clawback στην κατηγορία «Άλλες παροχές ασθένειας (μετρητά και είδος)».

–Υιοθετήστε, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα, διαρθρωτικά μέτρα για τη συγκράτηση των υπερβολικών δαπανών για τη διάγνωση, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τις ιδιωτικές κλινικές και άλλα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που δεν καλύπτονται από clawbacks.

–Εκτέλεση clawbacks και τακτικοί έλεγχοι.
Με βάση τα τελικά αποτελέσματα από τον έλεγχο των υποβολών του 2013, προχωρήστε στη διευθέτηση κάθε υπό αμφισβήτηση ποσού.

–Βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και της οικονομικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων. Θέσπιση του νόμου για τις κεντρικές προμήθειες στον τομέα της υγείας.

–Μειώστε τις δαπάνες των φαρμακευτικών προϊόντων. Δημοσιεύστε ένα εξαμηνιαίο δελτίο τιμών (Μάιος και Νοέμβριος) για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

–Βελτίωση των κινήτρων των φαρμακοποιών, για τη στήριξη της διείσδυσης των γενόσημων φαρμάκων.Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να νομοθετηθούν όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές μεταξύ αυτών και για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου