Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ακτινολόγοι: Τραγική καθυστέρηση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ 

Τραγική καθυστέρηση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων 

Η υπερφορολόγηση των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων , τα claw black , τα rebate και η εν γένει δύσκολη οικονομική θέση των ιατρικών εταιρειών είναι πράγματα χιλιοειπωμένα. 

Το άρθρο 52 Νόμος 4430/2016 που προβλέπει την εκκαθάριση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων έδωσε μια ελπίδα στις χειμαζόμενες ιατρικές εταιρείες. 

Όμως εκτός από τον ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ κανένα άλλο ταμείο δεν έχει εξοφλήσει αυτά που χρωστάει στα εργαστήρια. 

Η καταληκτική ημερομηνία των ληξιπρόσθεσμων πλησιάζει – 30-06-2017 

Τι σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία; Το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε δείχνει ότι οι εισπράξεις των οικονομικών υπουργείων είναι υψηλές – Να πούμε το αυτονόητο; Ότι το κράτος όπως απαιτεί πρέπει και αυτό να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του; 

Η ουσία είναι ότι αν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και οικονομικών δεν πληρώσουν τις οφειλές τους πολλά εργαστήρια και διαγνωστικά θα οδηγηθούν στην καταστροφή. 

Ο Πρόεδρος 

Θεοδ. Π. Γεωργακόπουλος

3 σχόλια:

  1. φωνη στην ερημο.σακουεi κανεις??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε συμψηφισμο με τις εισφορες κ τηνεφορια δεν κανουν.ειναι χειροτεροι απο τους προηγουμενους που τα διναν εστω κ κουρεμενα.θα νοσταλγουμε κ το τσουλουφι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ Μαστοράκου,
    θα πληρωθούμε επιτέλους????...Έφτασε Ιούνιος 2017 και δεν έχουμε πάρει ούτε τον Δεκέμβρη του 2016..Ας μην μιλήσουμε για τον Πρόεδρο του ΠΙΣ που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...Μόνο κοληγιές με τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΠΕΡΣΙΜΗ ξέρει να κάνει... Για τους γιατρούς που είναι ΕΠΙ ΕΞΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ούτε κιχ...Πραγματικά τον σιχαθήκαμε..Ελπίζω να μην ξαναβάλει για Πρόεδρος γιατί το μαύρο θα πάει σύννεφο...Ας πάει να τον ψηφίσει ο Μπερσίμης...ΑΙΣΧΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή