Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Έρχονται οι τελευταίες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Τελευταία παζάρια θα κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν καταθέσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τελευταίες πινελιές θα βάλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αλλαγές που βέβαια δε θα τροποποιούν επί της ουσίας τις ρυθμίσεις που προωθούνται.

Ωστόσο αναμένεται να ενσωματωθούν κάποιες αλλαγές που έχουν προτείνει οι γιατροί και προκαλούν αναστάτωση στον κλάδο.

Αυτό που φαίνεται ότι παζαρεύεται μέχρι την τελευταία στιγμή είναι ο τρόπος που θα αμείβονται οι γιατροί που θα συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα. Δείτε ΕΔΩ τι ρύθμιση που βάζει φωτιές: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε σκοπεύει να αλλάξει το αυστηρό σύστημα παραπομπών (gatekeeping) που προωθεί στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιατρικών Συλλόγων, το μόνο που αναλύεται προς ώρας είναι ο τρόπος πληρωμής των γιατρών.


Πάντως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου της πρωτοβάθμιας αναμένεται να ξεκινήσει συζήτηση για την τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την αμοιβή των γιατρών.

11 σχόλια:

  1. Καλά τι νόημα θα έχει συζήτηση αφού .......ψηφιστεί το ν/σ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως ΣΥΡΙΖΑίος και οργανωμένος παρά τα αρνητικά μου σχόλια για τις βλακείες Ξανθού στην ΠΦΥ, με λύπη μου λέω ότι αυτή η ιστορία είναι η μεγαλύτερη νάρκη που θα πατήσει το κόμμα ως σήμερα και μάλιστα υπ ΄ευθύνη του! Το εγχείρημα δεν έχει μέλλον διότι είναι κακοσχεδιασμένο και άνευ χρηματοδότησης και η κατάρρευσή του θα δυσφημίσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ την Δημόσια Υγεία υπέρ των Ιδιωτικών συμφερόντων (που βέβαια δεν είναι οι βιοπαλαιστές γιατροί!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αει να χαθείς οργανωμένε συριζαίε, που οι νέοι ιδιώτες γιατροί δεν είναι βιοπαλαιστές...λες και δεν εχουν κι αυτοί παιδιά να ταΐσουν...ουστ από εδώ...μιλάνε και οι συριζαίοι, λες και δεν υποστηρίζουν τα ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα(βλέπε Ιβάν Σαββίδη)...ρε ουστ...

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως εάν είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα ντρεπόμουν να το λέω..Ειλικρινά ακόμα το έχω βάρος που στις Ευρωεκλογές είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ..Ακόμα περισσότερο εάν ήμουν οργανωμένος...Αλλά μας εκνευρίζετε ακόμα παραπάνω όταν μας το παίζετε "θύματα" και "κακομοίρηδες"...Αφήστε το δούλεμα..όλα έγιναν για να πάρει την εξουσία ο Τσιπράκος με τον συρφετό του και να βολευτούν κάτι κομματόσκυλα παλαιοΠΑΣΟΚΟΙ/καφενόβιοι σαν τον Μπερσίμη που σε κάποια άλλη χώρα (πχ Ταζμανία) δεν θα έβλεπαν ΔΗΜΌΣΙΟ ΑΞΊΩΜΑ ΟΎΤΕ με το κυάλι.....Και να σου πω, λίγο με νοιάζει "για τις νάρκες που πατάει ο Τσίπρας", εφόσον δεν είναι πραγματικές...

      Διαγραφή
    3. Διαβασες τι γραφω η απαντας σε καποιον .....αλλον;
      ΥΓ λες για τον Σαββιδη που.......γονατιστος παρακαλουσε ο Σαμαρας να παρει την ΣΕΚΑΠ ;

      Διαγραφή
    4. Τα ιδια λετε ρε φιλε

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάλι αγαπητέ θα ντρεπόμουν αν ψήφιζα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το παίζω θύμα , κριτική κάνω στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και το ν/σ για την ΠΦΥ είναι μεγάλο του λάθος ! Τα υπόλοιπα τώρα τι να πω , δύο κόμμτα σε αυτήν την χώρα διόρισαν ΟΤΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ μέσα σε 40 χρόνια και η διάλυση της Υγείας άρχισε επί ......τηλεπλασιέ ! Δυστυχώς συνεχίζεται ......επάξια από την τωρινή ηγεσία.....

      Διαγραφή
    6. Μιλάνε και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για διορισμούς που δεν έχουν αφήσει καθαρίστρια για καθαρίστρια (των 2500 χιλιάδων παρακαλώ) αδιόριστη, επίορκο-για επίορκο, πλαστογράφο πτυχίων, ΕΡΤτζήδες, Γιάμαλες και Ακριβοπούλες (με 0% ΜΗΔΕΝ τηλεθέαση), 40000 στους Δήμους, Καρανίκες, γκόμενους Σβίγκου, Ράπερ και δεν συμμαζεύεται???...Και μάλιστα ΤΟΥς "ΠΆΣΑΡΑΝ" να τους πληρώνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν με φόρους ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΥΣ για πολιτισμένη χώρα...Ρε άντε τώρα από δω αδειάστε μας τη γωνιά.... είτε δεν έχετε αντιληφθεί τι κάνατε στη χώρα είτε το "θράσος" σας και η αναίδειά σας ξεπερνά κάθε όριο...Και η καραμέλα με το τι έκαναν οι προηγούμενοι έλωσε πλέον..ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ...

      Διαγραφή
  3. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΦΑΝΩΘΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΘΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΣΑΓΙΑ ΕΣΑΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΙΣ? ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ? ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΩΔΙΝΗ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΑΝ ΣΑΤΙΡΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ Κ. ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΛΥΠΟΥΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη μεγάλη βόμπα στην υγεία την πάτησε το ΠΑΣΟΚ. Θέλησε να κάνει εθνικό συστημα υγείας, χωρίς να κάνει πρωτοβάθμια περίθαλψη .Ετσι αφησε το απόστημα του ΙΚΑ , να περιθάλπτει !!! το μισό πληθυσμό της Ελλάδας με 6000 ιατρόυς- μάγκες να θυσαυρίζουν ,μετά έκανε το ΕΣΥ με άλλους τόσους γιατρούς ,να είναι μόνιμοι αμετάθετοι, αναξιολόγητοι μέχρι να πάρουν σύνταξη,να παίρνουν φακελάκια, να γράφουν κατευθυνόμενα φάρμακα και εργαστηριακά, να έχουν μίζες απο προμήθιες , να έχουν παράνομα ιδιωτικά ιατρεία , να πουλάνε ...εμπειρία ετών σε νοσοκομείο, να είναι μάγκες !!. Οι άλλοι ιδιώτες ιατροί ,δηλαδή περίπου 50000 να κάνουν ότι μπορούν και ότι θέλουν .Πάσες από τον έναν στον άλλο , εξετάσεις αμέτρητες ,χειρουργεία αχρείαστα, διαγνώσεις κατασκευασμένες κλπ κλπ. Ολοι δε ταξίδευαν ανα τον πλανήτη γή με έξοδα δήθεν των φαρμακευτικών εταιρειών και στην πραγματικότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα ... ηλθε η εξαθλίωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεχρι ενα σημειο καλα το πας αλλα μετα το χαλας.
      Για πες μου λοιπον συναδελφε προ ΠΑΣΟΚ τι ειχες στην υγεια;.....
      υπογραφη μακακας ιδεολογος πασοκος που τωρα δεν ειναι πουθενα και κοιαει σαν χανος......

      Διαγραφή