Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Χτυπά αλύπητα η ΠΟΕΔΗΝ: Αγνοείται η τύχη των χειρουργημένων ασθενών από τον Πολάκη



Νέο ράπισμα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας επιχειρεί η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή, καθώς όπως σημειώνει, αγνοείται η τύχη των τριών μεταφερόμενων ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τον κ. Παύλο Πολάκη και την μεταφερόμενη ομάδα του.

Onmed.gr

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 3/5/2017 το πρωί ο κος Πολάκης με μεταφερόμενους γιατρούς, μεταφερόμενο νοσηλευτικό προσωπικό και μεταφερόμενα υλικά, χειρούργησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τρεις ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο, τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, ρωτώντας: Ποια είναι η τύχη τους;

Οι εν λόγω χειρουργημένοι ασθενείς παρακολουθούνταν αποκλειστικά από την μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη, διότι όπως δήλωσαν φοβόντουσαν δολιοφθορά, αναφέρει στην συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Οι δύο εκ των ασθενών αυτών παρουσίασαν ευρήματα από τα μετεγχειρητικά τους εργαστηριακά. Ο ένας εκ των δύο παρουσίασε διπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες και ο δεύτερος τριπλάσια αύξηση των φυσιολογικών τιμών στις τρανσαμινάσες καθώς επίσης και αύξηση της τιμής της γ- GT και οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς παρουσίασαν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ένας μάλιστα παρουσίασε και μείωση αιμοπεταλίων.

Έφυγαν από το Νοσοκομείο χθες το πρωί (4/5/2017) μία ημέρα μετά το χειρουργείο, μαζί με τη μεταφερόμενη ομάδα Πολάκη με τα παραπάνω εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα και μάλιστα ο ένας παρουσίαζε δεκατική πυρετική κίνηση. Η τύχη τους αγνοείται».

Θυμίζουμε, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ότι και οι δύο Επιτροπές που συνέστησε ο Υπουργός Υγείας για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου της Ζακύνθου συνέστησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

«Τα ίδια εργαστηριακά μετεγχειρητικά ευρήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό παρουσίαζαν το Νοέμβριο του 2016 οι πέντε ασθενείς οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές. Τα εργαστηριακά ευρήματα των μεταφερόμενων ασθενών Πολάκη μπορεί να είναι σε μικρότερη κλίμακα, δεν παύουν όμως να είναι ενδεικτικά, ότι κάτι συμβαίνει και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και είναι μπροστά μας και ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους ασθενείς συνεχίζει να υφίσταται».

Και πάλι επαναλαμβάνει η ΠΟΕΔΗΝ, «που βρίσκονται οι τρεις μεταφερόμενοι χειρουργημένοι ασθενείς και εάν τηρείται το μετεγχειρητικό θεραπευτικό ιατρικό πρωτόκολλο» και προσθέτει:

«Απορούμε για τον λόγο που πανηγυρίζει ο κος Πολάκης, που βλέπει ότι είναι όλα καλά στα χειρουργεία της Ζακύνθου; Προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ποιος διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι σε επόμενα χειρουργεία δεν θα συμβεί η στραβή με τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση; Μία είναι η λύση. Να γίνονται τα χειρουργεία της Ζακύνθου κανονικά με την παροχή ιατρικών αερίων από φορητές φιάλες σύμφωνα με την ασφαλή πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ζακύνθου και των εργαζομένων. Να αφεθεί απερίσπαστη και χωρίς παρεμβάσεις η αρχική πενταμελής Επιτροπή, να ολοκληρώσει το έργο της.

Να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θάνατο της τραγικής γυναίκας που πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές και πάνε να τα φορτώσουν στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αποδεικνύεται με τα παρατράγουδα που γίνονται με την ΕΔΕ.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από προσωπικό, υλικά και ιατρικά μηχανήματα και όχι από τα παράνομα και αντιδεοντολογικά σόου Πολάκη. Πάνω απ’ όλα σεβασμός στους εργαζόμενους και τη νομοθεσία και ειδικότερα από τον Αν. Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρώτος πρέπει να την εφαρμόζει και να τη διαφυλάσσει».

4 σχόλια:

  1. Το σχολιο της αναξιοπιστης ΠΟΕΔΗΝ ειναι το λιγοτερο παραπειστικο! Ουδεμια αξια διαγνωστικα εχει η διπλασια τιμη των τρανσαμινασων η η απροσδιοριστη αυξηση της γ-gt ! Ειναι λογικο ενας σωστα χειρουργημενος υγιης κατα τα αλλα ασθενης να παιρνει εξιτηριο την επομενη της πλαστικης βουβωνοκηλης κατι που εξακολουθητικα κανει η ομαδα μας σε ιδιωτικα χειρουργεια! Συμβουλευω λοιπον την ΠΟΕΔΗΝ να κανει και σοβαρη αντιπολιτευση και οχι να προσπαθει να βγαλει απο την μυγα .......ξυγκι ! Και μην νομισει κανεις οτι διακειμαι φιλικα στην ηγεσια του ΥΠΥΓ/ΕΟΠΥΥ ! Αν και γενικα στηριζω ΣΥΡΙΖΑ , εχω εξακολουθητικα γραψει για τον Μπαταχτσιμη, τον Ξανθουρο, τις τσανριροΤΟΜΥ, την αστεια ......μεταρρυθμιση συην ΠΦΥ που ειναι οτι ναναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ τρολ, επειδή η χώρα μας είναι μικρή, μην βιάζεσαι και μην προτρέχεις. Η 6η ΥΠΕ είναι σε κατάσταση πανικού, καθώς επιβεβαιώνονται και σήμερα η μεγάλη αύξηση των τρανσαμινασών σε εξετάσεις που επαναλήφθηκαν στο ΠΓΝΠ. Την ίδια εικόνα είχε παρουσιάσει η άτυχη θανούσα. Κάνε προσευχή να μη συμβεί κάτι σε αυτούς τους ασθενείς !

      Διαγραφή
    2. Πρωτον, ΔΕΝ ειμαι τρολ!
      Δευτερον, εγω κρινω την ανακοινωση ΟΧΙ την κατασταση των συγκεκριμενων ασθενων που δεν γνωριζω ουτε παρακολουθω! Επιμενω λοιπον ως Γενικος Χειρουργος και προκαλω οποιον δηποτε να με διαψευσει οτι μια μερα νοσηλεια ειναι συνηθες για πλαστικη βουβ/λης στον ιδιωτικο τομεα, στα νοσοκομεια τους κρατανε και......εβδομαδα! Επισης η διπλασια SGOT δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ ετσι απλα μονη της και ας με διαψευσει οποιος συναδελφος θελει! Την απροσδιοριστα αυξημενη γ-gt δεν την σχολιαζω!
      Τριτον, εγω δεν ξερω τι γινεται στην 6η ΔΥΠΕ,ουτε μπορω να αποκλεισω καποιος ασθενης να εχει προβλημα ( αν και τα στοιχεια που παρατιθενται αφορουν ηπαρ-χοληφορα και οχι......βουβωνοκηλη και δεν βλεπω και πως μπορει να σχετιστουν!),αυτο που λεω ειναι οτι απο την ανακοινωση της ΠΟΕΔΗΝ δεν προκυπτει κατι σιγουρο !
      Τεταρτον, χαρακτηρισα την ΠΟΕΔΗΝ αναξιοπιστη επειδη μας επρηξε με την μειωση χρηματοδοτησης της Υγειας ενω η ΕΛΣΤΑΤ απεδειξε μικρη αυξηση! Αυτο δεν κανει την ηφεσια του ΥΠΥΓ πιο αξιοπιστη και την εχω συχνα κριτικαρει σκληρα σε θεματα που προανεφερα!
      Πεμπτον, πριν σχολιασετε και μαλιστα......χαρακτηρισετε , να ρωτατε για να μην εκτιθεστε !

      Διαγραφή
    3. ΥΓ εγω δεν ξερω τι εικονα παρουσιασε η θανουσα! Ξερω οτι το ......80 SGPT ειναι αερας κοπανιστος και αρα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος προσευχης , κατι που θα καταλαβαινες αν ησουν μαχιμος γιατρος ! Να με ξαναενοχλησετε οταν θα εχετε ιατρικα αξιολογησιμα στοιχεια!

      Διαγραφή