Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Νομοσχέδιο ΠΦΥ: Όλα όσα πληγώνουν τους γιατρούς...



Και ενώ ολοκληρώθηκε τυπικά η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας και τις επόμενες ημέρες ξεκινά ο κύκλος με τις επαφές των φορέων, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν με σκληρά λόγια για το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το αντιαναπτυξιακό, απολυταρχικό και επικίνδυνο.


Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου - Οnmed.gr

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί σίγουρα, που βγαίνουν από το στόμα επιστημόνων και που πρέπει να προβληματίσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τόσο ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ, όσο και η ΕΙΝΑΠ αλλά και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εξαπολύουν μύδρους για την επόμενη ημέρα της ΠΦΥ στην χώρα.

Το θέμα της χρηματοδότησης –το οποίο θα πραγματοποιείται με πόρους από το ΕΣΠΑ για τα πρώτα χρόνια και μετά από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι ιατρικές πράξεις από μη επαγγελματίες γιατρούς, η οργάνωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και ο οικογενειακός γιατρός ως gatekeeper– ο οποίος εκτιμάται από τους Συλλόγους ότι θα αποδομήσει το επιστημονικό έργο των ειδικοτήτων των γιατρών και θα τους εξορίσει στη μετανάστευση, αποτελούν τα βασικά σημεία τα οποία στηλιτεύουν οι Σύλλογοι.

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας ζήτησε χθες από τον ΠΙΣ να λάβει συγκεκριμένη θέση και να ενημερώσει σχετικά τους Ιατρικούς Συλλόγους για τις επόμενες κινήσεις του, ενώ μπερδεμένη δηλώνει και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωσή της:

«Τα νέα από τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το ΔΣ του ΠΙΣ είναι άκρως απογοητευτικά και η συζήτηση εντελώς προσχηματική, καθώς ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο με τον σκελετό της ΠΦΥ.

Δεν δόθηκε τίποτε από την ηγεσία από τα σημεία που έθεσε ο ΠΙΣ, δηλαδή αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, όχι gatekeeping, όχι εκχώρηση ιατρικών πράξεων σε άλλους επαγγελματίες υγείας, αύξηση των δαπανών ΠΦΥ, ελεύθερη επιλογή του ασθενούς.

Συλλογική σύμβαση με ΠΙΣ έγινε δεκτή υπό τον αυστηρό όρο ανεύρεσης όλου του απαιτούμενου δυναμικού σε όλες τις περιοχές της χώρας, απαλλάσσοντας το κράτος από κοινοπρακτικές λογικές.

Θα ισχύσει η λειτουργία των ΤΟΜΥ, που θα καλύπτει το 30% του πληθυσμού, με προϋπολογισμό 80 εκατ. ανά έτος από κοινοτικούς πόρους και αυστηρό σύστημα παραπομπών (gatekeeping) που αρχικά θα δρομολογηθεί με πιο χαλαρούς όρους, δίνοντας προτεραιότητα εξυπηρέτησης σε αυτούς που έχουν επισκεφθεί οικογενειακό ιατρό».

Ο Υπουργός, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, υπεραμύνθηκε του συστήματος παραπομπών θεωρώντας ότι υπάρχουν τρεις στρεβλώσεις που έχουν τινάξει τη δημόσια υγεία στα χρόνια της κρίσης:

1. ο υπέρογκος ιδιωτικός τομέας

2. η κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και

3. η υπερπληθώρα εξειδίκευσης στη χώρα μας.

Αυτά είπε, αποτελούν χαρακτηριστικά ενός μη οργανωμένου συστήματος υγείας.

«Υπεραμύνθηκε της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο κρατικό σύστημα υγείας. Οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών θα αλλάξουν σύντομα σε capitation και 4ωρη απασχόληση στο ιατρείο για τους οικογενειακούς ιατρούς και με πάγια αντιμισθία (4ωρο) για τους ειδικούς ιατρούς. Πράξεις θα αμείβονται κατά πράξη (και όχι κατά περίπτωση).

Οι συμβάσεις θα προκηρύσσονται από τις ΥΠΕ και θα τεθούν οι όροι σε διαβούλευση, προσεχώς. Μπορεί να προκηρυχθούν συμβάσεις σε 3.000 νέους ιατρούς για ανανέωση του δικτύου, με τους ίδιους πάντα όρους. Ο εργαστηριακός τομέας θα εξακολουθήσει να συμπληρώνει τον δημόσιο τομέα, αλλά θα δρομολογηθεί πολύ σύντομα η λειτουργία των εργαστηρίων αναφοράς, που θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος της ζήτησης υπηρεσιών σε διαγνωστικές εξετάσεις, με συλλογή δειγμάτων αίματος από τις ΤΟΜΥ.

Η λειτουργία των ΤΟΜΥ θα αξιολογηθεί με κανόνες, δείκτες παρακολούθησης του πληθυσμού και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η χαρτογράφηση του πληθυσμού με ηλεκτρονικό φάκελο θα είναι ικανές συνθήκες εξορθολογισμού των υπηρεσιών ΠΦΥ. Υπηρεσίες ΠΦΥ και γενόσημα πήρε ο ΠΦΣ».

«Από τη δική μου τοποθέτηση και άλλων συναδέλφων» αναφέρει στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, κυρία Άννα Μαστοράκου, «ο υπουργός Υγείας απέρριψε το επιχείρημα της μεγάλης εξυπηρέτησης των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντάς το ως στρέβλωση. Από δικές μου ερωτήσεις και παρατηρήσεις: Τα εμπόδια πρόσβασης των ασφαλισμένων λόγω gatekeeping δεν τον φοβίζουν, η μαύρη συναλλαγή δεν τον ανησυχεί, δεν θορυβείται από την υπέρογκη φαρμακευτική δαπάνη με την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και την πολυανθεκτικότητα από την ελεύθερη προμήθεια φαρμάκων των πολιτών από τα φαρμακεία, δεν θεωρεί ότι θα μειωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, δεν αγχώνεται με τη δυσκολία πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ενόψει της έξαρσης των χρόνιων νοσημάτων, δεν τον ενοχλεί που η μισή ΠΦΥ θα αλληλοσπαράζεται με την άλλη μισή και τελικά θα την πληρώσουν τα νοσοκομεία».

«Τελικά αυτός ο Superman που θα λέγεται οικογενειακός ιατρός θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει» καταλήγει η πρόεδρος της Ένωσης, Άννα Μαστοράκου, με τα ερωτηματικά να πλανώνται για το φιλόδοξο εγχείρημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

28 σχόλια:

  1. Αυτός ο superman είναι ο ειδικός της πρωτοβάθμιας.Έτσι γίνεται παντού.Εκτός κ αν οι Δανοί,οι Σουηδοί,οι Ιταλοί και γενικά όλοι οι πολιτισμένοι λαοί απολαμβάνουν χειρότερης περίθαλψης απ ότι ο Ελληνικός με 4-5 ειδικούς σε κάθε πολυκατοικία.Αν πείτε σε κάποιον Ευρωπαίο ότι υπηρετεί πυρηνικός ή αγγειοχειρουργός ιατρός στην πρωτοβάθμια θα πεθάνει απ τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1]Ο Δανος ΓΙ εχει καλυτερη εκπαιδευση απο τον ελληνα ΓΙ
      2]Ο δανος ΓΙ στηριζεται σε πραγματικη 2-3βαθμια
      3]Αληθεια ξερεις πως ειναι συνδεδεμενο το ΕΚΑΒ με την 1βαθμια στις χωρες που ανεφερες;
      4]γιατι πτυεις εκει που εγλυφες;Δεν θυμασαι οτι 5 κουτσα πραγματακια που εμαθες σου τα εμαθαν ειδικοι που οπως περιφρονητικα λες προκαλουν γελια κλπ...
      και τελος μπορεις να μας πεις σε τι ειναι καλυτερος ο ΓΙ απο το ΕΙ;
      Μηπως στη γυναικολογια;μηπως στην παθολογια,μηπως στην παιδιατρικη η
      ισως στην καρδιολογια ;
      επειδη καποιος συχναζει στα μπουζουκομαγαζα δεν σημαινει οτι ξερει να παιζει και μπουζουκι, πιστευω να εγινα αντιληπτος ΥΠΕΡΟΠΤΗ[SUPERMAN] ΓΙ.
      υπογραφη ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4-5 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Να ειναι ο ΓΙ ο superman,δεκτό!!!Θα πρεπει ομως να ειναι και ικανος να διαχειριζεται ασθενείς σε ότι εχει εκπαιδευτει...Πχ στην Πνευμονολογια ο ΓΙ ειναι παντελώς άσχετος...Αν λοιπον το 40% των περιστατικων τους χειμερινους μηνες ειναι αναπνευστικα ,να φανταστει κανεις ποσα χρηματα χανονται ετησιως απο κακους χειρισμους Μη Ειδικών ιατρών..!!

      Διαγραφή
    3. Ηλιθιοι θα ηταν αν εβαζαν εναν ΓΙ να βλεπει......10000 ασφαλισμενους χωρις εργαστηριακα/ακτινολογικο και χωρις εξασφαλισμενη χρηματοδοτηση!

      Διαγραφή
  2. Ερωτηση : τι διαφορα εχει η πληρωμη κατα πραξη και περιπτωση με την πληρωμη κατα πραξη μονο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν μέλλον ! Θα καταρρεύσει όλη αυτή η γελοιότητα υπέρ των ιδιωτικών ιατρείων που μπορεί να στοιχίζουν αλλά ΕΙΝΑΙ ιατρεία και ΠΑΡΕΧΟΥΝ υπηρεσίες ! Δεν είμαστε ......υποσαχάρια Αφρική εδώ όπως νομίζει ο ΞανθοΜαδούρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως που υπαρχουν και τα.......ιδοωτικα συμφεροντα και θα μπορει ο ασφαλισμενος να κλεινει ανθρωπινα ραντεβου, αμεσα , σε ιατρεια εξοπλισμενα και οχι κρατικα κ@λοχανεια για να αντιμετωπισει το προβλημα του! Διοτι ο......κομανταντε Βαρδαρος και ο ........τεμπελισυνδικαλας Ξανθος νομιζουν οτι θα στησουν ιατρεια ......Γιατρων του Κοσμου στην....... Αφρικη ! Και οτι οι......περιχαρεις ιθαγενεις θα τους......ευγνωμονουν κιολας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δειτε συναδελφοι για τι αχρηστους , ψευτες και συκοφαντες ιδεοληπτικους μιλαμε ενα θα σας πω! Τα δεκα χιλιαδες.....ιδιωτικα φαρμακεια τα βαζουν στην ΠΦΥ ενω ταυροχρονα εξαιρουν χιλιαδες ιατρεια των βιοπαλαιστων ιατρων τα οποια θρασυτατα χαρακτηριζουν ως ιδιωτικα συμφεροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενταξει ! Η ηγεσια του ΥΠΥΓ ειναι ενα τσουρμο αμορφωτων , αχρηστων, τεμπεληδων ιδεοληπτικων! Χρειαζεται ομως να εισαι μορφωμενος εργατικος και ......αμεροληπτος για να καταλαβεις οτι αυτες οι......αρλουμπες απλα δεν......βγαινουν αριθμητικα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τα άλλα ο σύντροφος Ξανθός ,θα φέρει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που ξενιτεύτηκαν ! Α ρε ......Άδωνι ! Μια ζωή σε κορόδευα και σε κατηγορούσα αλλά με αυτούς τους .......κλόουν του Υγείας γρήγορα θα......σε αναπολήσουμε ! Απίστευτο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ...... εργασιομανης μικροβιολογος του ΕΣΥ που παριστανει τον ΥΠΥΓ νομιζει οτι τον Ελληνα πολιτη μπορει να τον ξεγελασει με ΤΟΜΥ/σταυλαρχεια σαν τις δομες αλληλεγγυης για απορους ! Στην ΕΕ βρισκομαστε ......Ξανθουρο (Ξανθος+ Μαδουρο!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κομπλεξικος κηφηνας Ξανθος προσπαθει να κλεισει ολα τα ιδιωτικα ιατρεια για να παραδωσει την Υγεια στα χερια αργοσχολων οπως ο ιδιος! Μικροβιολογος του ΕΣΥ , οπως καταλαβαινετε ......αραλικι , θεωρια, κομπλεξ και πολλες......υπογραφες στα αποτελεσματα που εφερναν οι παρασκευαστες! Αλήθεια , κατάφερε κανείς να βρεί που .......δούλευε (προφανώς την κοινωνία!) ο......Μικροβιολόγος ή που σπούδασε ; Επτασφράγιστο μυστικό ! Πουθενά δεν αναφέρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και την προσβαση θα την απιφασιζει ο ΓΙ της .......τσαντιροΤΟΜΥ που θα του αντιστοιχουν ......8000 ασφαλισμενοι για......ολιστικη αβτομετωπιση? Αλλα δεν πειραζει θα συνταγογραφουν οι νοσηλευτες και θα τους μοιραζει......χαπακια ο Λουραντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι περιμένετε συνάδελφοι από ανθρώπους που θεωρούν πως οι ιατροί δεν εκδίδουν 6μηνες συνταγές για να κάνουν ........προκλητή ζήτηση ! Μιλάμε για .......ζωολογικό κήπο με την......βούλα ! Τώρα πια θα εκδίδουν όλοι την συνταγή για χρόνια νοσήματα μόνο οι .......γιατροί θα καλούνται σε .......απολογία από τον .......στόκο Γεωργακόπουλο γιατί αν το κάνουν θα κινούνται .......εκτός του γνωστικού τους αντικειμένου ! Ο ......Λουράντος όμως ,ε ; Τα ......πάντα είναι εντός του γνωστικού του αντικειμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την ιδια ωρα που εξοστρακιζει τους γιατρους απο την ΠΦΥ ως .......ιδιωτικα συμφεροντα, ο κηφηνας δημοσιος υπαλληλος Ξανθος βαζει μεσα τα ......ιδιωτικα φαρμακεια με τους αμορφωτους φαρμακαδες! Αλλά όσο ξερει ιατρικη ο Λουραντος αλλο τοσο ξερει ο αργοσχολος τεμπελχανας του Δημοσιου της επαρχιας Ξανθουρο (Ξανθος+Μαδουρο!)! Για αυτο συμφωνουν! Πισω δουλεια και σ" εφαγα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ξανθούρο είναι εκτός τόπου και χρόνου ! Πίσσα και πούπουλα θα είναι το δίκαιο τέλος που τον περιμένει και πλήρης κατάρρευση της δημόσιας υγείας που θα απαξιωθεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ με όλες αυτές τις γελοιότητες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Που οφείλεται αυτή η .......στρέβλωση όλοι να πηγαίνουν στον ιδιώτη ......τεμπελχανά ......Μικροβιολόγε του Δημοσίου της Επαρχίας ; Μήπως στο ότι ο ασθενής μόνο εκεί αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος και μπορεί να λύσει το πρόβλημά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν θα ......φάνε ξύλο από τις ουρές των ......βοοειδών .......ε συγγνώμη , των ασθενών θέλω να πω που θα στοιβάζονται στις ΤΟΜΥ/στάνες , θα τους φταίνε τα.....τσοντοκάναλα που θα εξυπηρετούν τα......συμφέροντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί να τον ανησυχεί η πολυφαρμακία και η αντοχή στα αντιβιοτικά κ. Μαστοράκου ; Όση Ιατρική ξέρει ο Λουράντος άλλη τόση ξέρει και ο ......Κομαντάντε ΞανθοΜαδούρο ! Μήπως .....θεράπευσε ποτέ κανέναν ή μπήκε ποτέ στην διαγνωστική διαδικασία ; Ένας αργόσχολος, τεμπελχανάς , μικροβιολόγος σε κανα ......πεταμένο ΙΚΑ της επαρχίας θα ήταν και όλη την δουλειά (σιγά την δουλειά δηλαδή!) , θα του την έκαναν οι παρασκευαστές ενώ αυτός ......οραματιζόταν την επιστροφή στον......Στάλιν ! Έχετε δει έστω ένα βιογραφικό του ......μεταρρυθμιστή της υγείας οπουδήποτε στο google ; Κάτι που να δείχνει επιστημονική ή επαγγελματική εξέλιξη ; Αν βρείτε.......γράψτε μου ! Όπως έβαλαν τον απόφοιτο ......Λυκείου Φίλη στο ΥΠΠΑΙΔ , έτσι έβαλαν και τον ......αργόμισθο τεμπελοσυνδικάλα κηφήνα στο ΥΠΥΓ να μας ......σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ κ. Μαστοράκου μιλάμε για τους ......ηλίθιους που θεωρούν το γεγονός πως οι γιατροί δεν συνταγογραφούν συχνά 6μηνη συνταγή.....προκλητή ζήτηση! Για τόσο ......γίδια μιλάμε ! Και εσείς μου λέτε δεν καταλαβαίνει ο ......Ξανθός ! Αυτός είναι ......εγκεφαλογράφημα......παύλα ο άνθρωπος......τι να καταλάβει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ταχω πει και ξαναπει, η ΠΦΥ δεν γινεται για να λυνει η πολιτεια τα επαγγελματικα προβλήματα των επαγγελματιων της ΥΓΕΙΑΣ αλλα πρεπει να στοχευει στην βελτιωση των παρεχομενων υπηρεσιων στους ασφαλισμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο νεοφιλελευθερο λογιδριο! Δηλαδη εχει δικιο ο Σαμαρας και οι πολυεθνικες που θελουν τα καταστηματα ανοικτα τις Κυριακες εις βαρος των εργαζομενων;

      Διαγραφή
    2. Εισαι πολυ μεγαλος υποκριτης! Να υποθεσω οτι οταν κανει απεργιες ο Φωτοπουλος εισαι υπερ των εργαζομενων στην ΔΕΗ, ετσι; Οχι υπερ των καταναλωτων , ε; Απο ΣΥΡΙΖΑ ειμαστε στον σωστο δρομο για Νεα .......ΣΥΡΙΖΟΚΡΑΤΙΑ !

      Διαγραφή
    3. Μνημειο κοινωνικου.....αυτοματισμου, στα χναρια του ......Μανωλιδη! Να βαλουμε τοτε τους ασφαλισμενους να.....φανε ζωντανους τους επαγγελματιες υγειας! Εχουν πολλες.....πρωτεινες , ειναι αριστο......γευμα !

      Διαγραφή
    4. Εσεις μπορει να νομιζετε οτι μπορειτε να εξοντωνετε ολοκληρες επαγγελματικες/κοινωνικες ομαδες οπως εκανε η Δεξια ! Γρηγορα ομως θα διαπιστωσετε οτι και οι επαγγελματιες υγειας εχουν τον τροπο να σας τιναξουν το......βλακοσυστημα στον αερα! Δεν υπαρχει Υγεια χωρις την ενεργο συναινεση των επαγγελματιων της ! Πισσα και ......πουπουλα θα ειναι το τελος του τρομποεγχειρηματος! Ολοι θα σας βριζουν γιατροι, ασφαλισμενοι, προσωπικο, Αντιπολιτευση, Τροικα......

      Διαγραφή
  19. ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ...ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ ?ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ .ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΠΛΑΦΟΝ (ΔΕΣ 2014,ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ)Ε ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΤΑ CLAWBACK,KANATE ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ,ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ?ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ,ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ (ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ)ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ?ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΕΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πολυφαρμακια, η αντοχη στα αντιβιοτικα, η ασχετοσυνη αυτων που θα τα χορηγουν, η ελλειψη δομων αλλα και χρηματοδοτησης ειναι προβλημα του επαγγελματια υγειας η του ασφαλισμενου τελικα; Ποιος θα τα......λουστει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή