Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Σε Κέντρο Υγείας της Θεσσαλονίκης ο Τσίπρας


Παρακαταθήκη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ο Πρωθυπουργός από το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, δεύτερο σταθμό του μετά το Υπουργείο Παιδείας προτού αποχωρήσει για την Κίνα, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα επισκεφθεί και το Υπουργείο Υγείας.

Στην τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της επικείμενης μεταρρύθμισης, το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας των νέων δομών και τις προσλήψεις που θα τις συνοδεύσουν.

“Η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των δομών υγείας έχει τεράστια κοινωνική σημασία, πολύ περισσότερο μετά από μια μακρά περίοδο, όπου με αφορμή την κρίση η δημόσια υγεία απαξιώθηκε μεθοδικά και συστηματικά”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως η λειτουργική αναβάθμιση του ΚΥ Ευόσμου δεν είναι αποσπασματική ενέργεια.

“Εντάσσεται σε ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο οποίο αποδίδουμε τεράστια σημασία, τόσο εγώ όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αναφέρομαι σε μια μεταρρύθμιση, που αν με ρωτάγατε τι θα ήθελες να μείνει πίσω σε αυτό τον τόπο μετά τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μιας άλλης κυβέρνησης που έχει μία διαφορετική αντίληψη για το πώς θα πρέπει να στηρίζεται καθημερινά ο πολίτης και η κοινωνία, θα έλεγα πως θα ήθελα να μείνει μια πολύ ουσιαστική και εμβληματική μεταρρύθμιση στην Υγεία με τη δημιουργία της ΠΦΥ”, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε, παράλληλα, τη δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης λειτουργίας για την πρωτοβάθμια.

“Η ΠΦΥ πρέπει να λειτουργεί σε 2 επίπεδα: σε πρώτο με τις τοπικές μονάδες υγείας και σε δεύτερο με τα ΚΥ. Έχω σήμερα τη χαρά να ανακοινώσω πως είμαστε ήδη τεχνικά και οργανικά και θεσμικά έτοιμοι ώστε οι πρώτες περίπου 60 ΤοΜΥ, το βασικό κύτταρο της ΠΦΥ, να ξεκινήσουν λειτουργία τους μέσα στο επόμενο καλοκαίρι, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 μονάδες όπως αυτή εδώ σε ολόκληρη τη χώρα.

Μονάδες που θα είναι στελεχωμένες με επιπλέον προσωπικό περίπου 3.000 υγειονομικούς, 3.000 οικογενειακοί γιατροί και 1.700 επαγγελματίες υγείας θα προσληφθούν” πρόσθεσε, κάνοντας έκκληση στους νέους γιατρούς που ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά εργασίας να μην εγκαταλείψουν την χώρα, αλλά να μείνουν εδώ και να παλέψουν.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Πρωθυπουργού στο ΚΥ Ευόσμου, ομάδα πολιτών που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στην υγεία, αλλά και για τις μειώσεις στις συντάξεις.

φώτο: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλεξη, ως ΣΥΡΙΖΑιος σου λεω οτι πατας μεγαλη μπανανοφλουδα! Απο την στιγμη που δεν μπορεις να το χρηματοδορησεις θα......σκασει στα χερια σου με καταστροφικες συνεπειες! Επιπλεον στελνετε λαθος μηνυμα με την φουλ επιθεση στους ελευθεροεπαγγελματιες ! Αλλαξε ρωτα οσο εχεις χρονο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή