Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι διαδικασίες για τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να προωθηθεί η λειτουργία των αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο τη σταδιακή οργάνωση των αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, ώστε να αρχίσει και η σταδιακή αποσυμφόρηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Με βάση τα σχέδια, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, μετά το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την πρόσληψη των 465 γιατρών για την κάλυψη των αδύναμων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Κάτι που άλλωστε προβλέφθηκε και στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»
Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές

Όπως αναφέρει και το νομοσχέδιο, η κατανομή των θέσεων θα γίνει με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ «η έγκριση για προκήρυξη θέσεων των εν λόγω ιατρών, δύναται να δίνεται για μία ή και περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη σύσταση θέσεων ειδικότητες».

Στόχος είναι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, να ξεκινήσει η λειτουργία των αυτόνομων τμημάτων (ΤΕΠ) μέσα στο Φθινόπωρο, ώστε να υπάρξει παράλληλα και η λειτουργία των πρώτων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Εκτιμάται μάλιστα ότι με την ταυτόχρονη λειτουργία ορισμένων Μονάδων και Τμημάτων, τα νοσοκομεία θα ελαφρυνθούν αφού δε θα γίνονται εισαγωγές όταν δε θα χρειάζονται.

Με βάση τους σχεδιασμούς, πρώτα θα λειτουργήσουν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, όπου ήδη υπάρχουν υποδομές.

Εξάλλου σε κάποια νοσοκομεία οι χώροι είναι ήδη έτοιμοι από το παρελθόν, ενώ όπου χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις για διαχωρισμό των τμημάτων, αυτές θα γίνουν επίσης με διαδικασίες εξπρές.

5 σχόλια:

  1. Κορόιδα όμως που θα βρείτε;
    Αυτο δεν μας το είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι σήμερα το φακελάκι ξεκίναγε μετά την εισαγωγή ("να βρουμε κρεβάτι γιατρέ μου, μη μας βάλεις σε ράντζο" κλπ). Τώρα θα ξεκινάει πριν την εισαγωγή ("να μας δει γρήγορα ένας γιατρός", "να μείνει μέσα γιατρέ μου αν χρειαστεί" κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτεινω οι αρμοδιοι να δουν και να μελετησουν το σιριαλ ¨Στην εντατικη',ωστε να παρουν καλες ιδεες για τη λειτουργια των τμηματων αυτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή