Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Επανασχεδιάζονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Δευτέρα 14 Αύγουστος 2017
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εν μέσω θέρους έχει ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Μπορεί τα στελέχη του υπουργείου Υγείας να βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, ο σχεδιασμός όμως συνεχίζεται για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη νέα συνεργασία που θα υπάρξει με τους ιδιώτες γιατρούς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, η ομάδα που «τρέχει» τα σχέδια για την υλοποίηση της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχει ξεκινήσει να καταγράφει τα κενά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα σε ειδικότητες γιατρών.

Και αυτό διότι εδώ και χρόνια υπάρχουν περιοχές όπου συγκεκριμένες ειδικότητεςγιατρών δε συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν για να αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους.

Για τις περιπτώσεις αυτές επικρατεί προβληματισμός στο υπουργείο Υγείας, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Γι αυτό και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας αναμένεται με βάση τα σχέδια πάντα, να ενισχυθούν με τις ειδικότητες αυτές που παρουσιάζουν ελλείψεις.
Σύγχυση με τον αριθμό των συμβάσεων

Στο μεταξύ νέα σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί στο υπουργείο Υγείας για τον αριθμό των συμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν από το Φθινόπωρο με ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Από τη μία η ηγεσία δηλώνει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των συμβάσεων καθώς οι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν από τις ΤΟΜΥ, ενώ από την άλλη δηλώνει ότι θα αυξηθούν.

Και αυτό διότι προς ώρας δεν έχει στηθεί το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
Βέβαια τις απόψεις του για το σύστημα που επικρατεί σήμερα διατύπωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).


Πάντως ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός φάσκει και αντιφάσκει με το θέμα των συμβάσεων των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, από τη μία ανέφερε ότι η αντιπολίτευση του πρότεινε να στηριχθεί στους ιδιώτες γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο, ενώ από την άλλη δήλωσε ότι οι συμβάσεις θα αυξηθούν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός: «Η Αντιπολίτευση μας αντιπρότεινε το χρεοκοπημένο, κατά την άποψή μας, μοντέλο των συμβασιούχων, των συμβεβλημένων μάλλον γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό το μοντέλο δεν είναι αποτελεσματικό, δεν εξυπηρετεί τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο».

Όμως λίγο αργότερα ο Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι «θα αυξηθούν οι θέσεις των συμβεβλημένων γιατρών. Εμείς θέλουμε όσο είναι δυνατόν, να καλύψουμε μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας περισσότερες ανάγκες».

8 σχόλια:

  1. Ψευδεται και τρεμει την.....φολα που ερχεται απο τους γιατρους στις ΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί κάποιος να μεταφράσει τις " συλλογικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ μέσω Ιατρικών συλλόγων με τους ειδικευμένους Ιατρούς" που αναφέρεται στο νομοσχέδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ειναι τωρα οι δηθεν ιατρικοι συλλογοι να παρεμβουν δυναμικα στη διαδικασια συναψης συμβασεων?Απαιτουνται ακραια μετρα για να μην καταστραφουν τα μελη τους και οχι ευχολογια ,οπως μεχρι σημερα .Εν αναγκη ας σταματησει η λειτουργια των συλλογων ,διοτι και που υπαρχουν δεν παιζουν κανενα ρολο.Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν εκλογες τον Οκτωμβριο. Θα αρχισουν να εμφανιζονται παλι. Μετα τα μπανια.

      Διαγραφή
  4. Εκείνο που χρειάζεται είναι ,να καταργηθεί αμέσως η μονιμότητα και η αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.Τότε που έγινε και την υποστήριζαν οι τότε συνδικαλιστές του αλήτικου ΠΑΣΟΚ ,ήταν για να δουλεύει ο γιατρός λίγες ώρες και να αμοίβεται πολύ καλά με το ειδικό μισθολόγιο, με τις πλασματικές εφημερίες και με δανεικά χρήματα απο τα θαλασσοδάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τώρα επιτέλους δεν μπορεί κάποιος υπουργός, να καταλάβει οτι αυτό δεν υπάρχει πλέον;; Οτι ο γιατρός δεν μπορεί να είναι δημόσιος υπάλληλος απαξιωμένος και εξαθλιωμένος οικονομικά;; Αυτό που θα χρειασθεί τώρα να γίνει είναι να μπορούν όλοι να κάνουν ιδιώτικό ιατρείο με POS. Στις δημόσιες δομές να εργάζονται με 5/ετεις συμβάσεις ανάλογα με την ειδικότητα τους και τις εκάστοτε ανάγκες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους και κάποιος που βλέπει τα πράγματα σωστά.
    Η προηγούμενη τοποθέτηση του /της συναδέλφου, είναι αυτή που θα μειώσει την φοροδιαφυγή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και το βόλεμα κάποιων εις βάρος των άλλων συναδέλφων, θα προσφέρει δε στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά ταμεία αρκετά έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΜΥ.
    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ..........ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ











    ΑπάντησηΔιαγραφή