Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ μετά από καιρό θα εισπράξουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα με βάση τα τιμολόγια που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός χρωστά πάνω από 17 εκατ.ευρώ στον κλάδο.

Πρόκειται για χρέη που προέρχονται από διάφορα ασφαλιστικά Ταμεία και τα χρήματα οφείλονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί εδώ και καιρό διαμαρτύρονταν προς τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι ίδιοι προπληρώνουν τα φάρμακα πριν τα διαθέσουν στους ασθενείς.

Με βάση ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να αποστείλουν υπεύθυνες δηλώσεις η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί, να υπογραφεί και να θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων.

Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να την έχουν συμπληρώσει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου προκειμένου την Παρασκευή οι Δηλώσεις να αποσταλούν στον ΕΟΠΥΥ.

Δείτε παρακάτω τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανά Ταμείο:



Να σημειωθεί ότι απλήρωτοι παραμένουν εδώ και μήνες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και όχι μόνο για τα ληξιπρόθεσμα αλλά και για τα τρέχοντα.

1 σχόλιο:

  1. Στο πρώην Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Υ.Δ.Ε., με πλήρη συντονισμένη και αγαστή συνεργασία του πρώην Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.-Κ.Μ.Ε.Σ., μαζί με τον Ανάδοχο/Unisystems, πληρώθηκαν όλα τα Ληξιπρόθεσμα Υγείας Φαρμακείων έως τη 12η / 11ου / 2012. Υπάρχει και σχετικό έγγραφο-απάντηση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Στον ίδιο τον Πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Λουράντο και στον πρώην Α΄ Αντιπρόεδρο κύριο Μπαλτά. Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Έλληνα Φαρμακοποιού μας. Το ως άνω αναφερόμενο ποσό οφειλής 130.399,51 Ευρώ ΔΕ γνωρίζουμε από πού προκύπτει. Το πρώην Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Υ.Δ.Ε. έδωσε <> υπηρεσιακή και προσωπική μάχη για το Σώμα των Φαρμακοποιών Ελλάδος. Εδώ, ο αξιότιμος Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κύριος Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά την άποψή μου πρέπει να βγει δημόσια και να ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ τα λεγόμενα για το Τ.Υ.Δ.Ε. - Ευχαριστώ θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή