Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Προθεσμία για αιτήσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ένταξη στο ΕΣΥ αλλιώς απόλυση

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση ένταξής τους στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΠΕΔΥ.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο επειδή δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, έχουν το δικαίωμα και αυτοί να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα.

Όμως θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου,διαφορετικά θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται μέχρι το διάστημα αυτό θα πληρώνονται κανονικά για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και δεν πρόκειται το κράτος να διεκδικήσει πίσω τις αποδοχές τους.

Πάντως όποιος γιατρός επιλέξει να ενταχθεί πλήρως στο ΕΣΥ θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις αποδοχές του καθώς θα μπορεί να κάνει ακόμη και απογευματινά ιατρεία με αμοιβή, στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»

Πάντως το υπουργείο Υγείας δίνει το δικαίωμα σε όσους γιατρούς μείνουν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα, να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι το τέλος του 2018.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι περίπου το 80 με 90% των γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν επιστρέψει στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, θα υποβάλουν αίτηση κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Με βάση τους υπολογισμούς κοντά στα 800 άτομα θα επιλέξουν τη σιγουριά του ΕΣΥ, δεδομένης και της κρίσης αλλά και των δυσβάστακτων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που πλήττουν όλο τον ιατρικό κλάδο.

3 σχόλια:

  1. Ωραία ! Θα δηλώσουν ότι θα κλείσουν το ιατρείο και στις 31/12/2018 θα πουν ότι μετάνιωσαν και δεν θα το κλείσουν. Αστεία. ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα προσωπικα ειναι με αυτην την λογικη αλλα γιατι....
      τρομαζουν τοσο τα σχολια?

      Διαγραφή