Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον Αθήνα 9.84: Κάνουμε αγώνα για τις πληρωμές



Στους ελέγχους και τις εκκαθαρίσεις δαπανών απέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τις καθυστερήσεις πληρωμών του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή πίστωσης προς τον Οργανισμό, των φαρμακοποιών Αθήνας και Πειραιά.

«Κάνουμε αγώνα για να πετύχουμε το στόχο να πληρωθούν (οι φαρμακοποιοί) και τον Μάρτιο μέχρι το τέλος Αυγούστου» ανέφερε ο κ. Μπερσίμης τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή πληρώνεται ο πρώτος και ο δεύτερος μήνας του 2017 σε όλη τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του Οργανισμού στην Αττική σημείωσε ότι οι πληρωμές «είναι ελαφρώς πιο πίσω λόγω του μεγάλου όγκου που έχουν, διότι οι δαπάνες αυτές, ενώ παλαιότερα δεν ελέγχονταν και δεν εκκαθαρίζονταν και πληρώνονταν με τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, πλέον ελέγχονται και εκκαθαρίζονται».

Επισήμανε μάλιστα ότι «επειδή είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησε το σύστημα αυτό, φέρνει ουσιαστικά καθυστερήσεις», σημείωσε ωστόσο ότι ο χρόνος πληρωμής των φαρμάκων έχει περιοριστεί στις 60 ημέρες και στόχος του Οργανισμού είναι αντίστοιχος χρόνος αναμονής να επιτευχθεί και για τα αναλώσιμα, έως το τέλος του έτους.

«Για το φάρμακο, τουλάχιστον από τη περίοδο που αναλάβαμε εμείς, το βρήκαμε σε 100 ημέρες πληρωμή, τώρα είναι στις 60. Και εκεί πρόκειται να πάνε και τα αναλώσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Άρα μιλάμε για προσωρινή καθυστέρηση που αναμένεται να υλοποιηθεί τους επόμενους 4 μήνες» κατέληξε ο κ. Μπερσίμης.

Newsroom Αθήνα9.84

1 σχόλιο:

  1. πληρωνεσαι 1η κ16η χωρις κλοου μπακ κ μας κοροιδευεις κιολας. ειμαστε ελαφρωςμακακες που σ ακουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή