Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΝΔ: Εφημερία με ελλιπείς ειδικότητες στην ΤοΜΥ Αλεξάνδρας


Ανέτοιμη φαίνεται πως ήταν να λειτουργήσει επί 24ώρου βάσεως η Τοπική Μονάδας Υγείας Αλεξάνδρας, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουλίου από τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, σχεδόν δύο μήνες μετά λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως δερματολόγος, ψυχίατρος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της νέας Μονάδας.


“Για μια ακόμη φορά η υγεία γίνεται θυσία στο βωμό για την επικοινωνιακή πολιτική”σχολιάζει το Τμήμα Υγείας της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας “καρφιά” προς τον Ανδρέα Ξανθό ότι προέβη σε θριαμβευτικές ανακοινώσεις για τα εγκαίνια της ΤοΜΥ, χωρίς να έχει πράξει τα στοιχειώδη.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Ι. Φωτήλα, κάνουν λόγο για ανικανότητα του Υπουργείου να ορίσει τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες στην ΤοΜΥ Αλεξάνδρας, διαιωνίζοντας την αναμονή των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Παράλληλα, καταθέτουν τα εξής ερωτήματα:

Υπάρχει οργανόγραμμα το οποίο να ορίζει τη λειτουργία όλων των μονάδων ΠΕΔΥ και αν ναι τι ορίζει για τη συγκεκριμένη μονάδα;
Έχετε σκοπό να καλύψετε τις ειδικότητες που λείπουν από τη μονάδας υγείας ΠΕΔΥ της λεωφόρου Αλεξάνδρας;
Για ποιο λόγο βιαστήκατε να προβείτε σε θριαμβευτική ανακοίνωση έναρξης 24ωρης λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας ΠΕΔΥ πριν 2 μήνες, αφού δεν ήσασταν έτοιμοι;

2 σχόλια:

  1. Χωρις με κανενα τροπο να θελω να κανω το συνηγορο του υπουργειου μηπως οι επερωτωντες μπορουσαν να ρωτησουν τον αντιπροεδρο τους για ποιο λογο λειπουν αυτες και αλλες ειδικοτητες απο το ΠΕΔΥ Αλεξανδρας και οχι μονο;Η μηπως ( κανουν οτι) δεν καταλαβαινουν οτι αυτη τη στιγμη το κυριοτερο στηριγμα του υπουργειου ειναι η αναμνηση των πεπραγμενων του γνωστου αντιπροεδρου του οποιου τη πολιτικη δυστυχως ηθελημενα η αθελητα ακολουθουν και οι σημερινοι ( παρα τις παραλλαγες και τις κοκορομαχιες ) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΕΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ (ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ?). ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή