Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αρχίζουν οι έλεγχοι για αποδείξεις στα ιατρεία! Τι πρόστιμα θα επιβάλλονται

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι γιατροί που δε θα κόβουν αποδείξεις στα ιατρεία τους.

Σε εφαρμογή τίθεται σταδιακά η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και στον τομέα της υγείας, βάση της οποίας αυστηρά πρόστιμα περιμένουν τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις στα ιατρεία τους.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου θα ξεκινήσει εντατικά στις αρχές Σεπτεμβρίου δεδομένου ότι και τα έσοδα του κράτους εμφάνισαν μαύρη τρύπα λόγω της μη καταβολής των πρώτων δόσεων της εφορίας.

Βέβαια οι έλεγχοι δε θα εστιάσουν μόνο στις αποδείξεις αλλά και στην αξιοποίηση των μηχανήματων POS που πρέπει πλέον να διαθέτουν όλοι οι γιατροί. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Σαρωτικοί έλεγχοι για POS στα ιατρεία! Αρχίζει το κυνήγι για «μαύρο χρήμα»

Φαίνεται πάντως ότι το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να εστιάσει στα ιατρικά επαγγέλματα- όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr– καθώς διαπιστώνεται ότι οι επαγγελματίες του χώρου …αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις μετά την απόφαση να μην αξιοποιούνται τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, έως ότου τουλάχιστον διορθωθείαυτό το λάθος.
Τι πρόστιμα προβλέπονται

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι πλέον θα επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές σε όλους όσοι δεν κόβουν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, σε επιχειρήσεις όπως σε ιατρεία προβλέπεται ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως 2.500 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα επιβάλλεται διπλάσιο πρόστιμο έως 5.000 ευρώ. Στην περίπτωση όμως νέας υποτροπής, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ χωρίς καμία έκπτωση.

4 σχόλια:

  1. Κλεψτε τους Κλεφτες ! Οταν αρχισουν να πληρωνουν, τοτε κοψτε αποδειξεις! Η Αλητεια χωρις ορια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν νομιζετε οτι με τετοιες αλητειες θα κλεισουμε τα ιατρεια να παμε στις βρωμοΤΟΜΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα ... θα γίνονται έλεγχοι . Τους ελεγκτές θα τους ελέγχει κανείς; Ζούμε στη χώρα της αλητείας . Θα πρότεινα να γίνεται έλεγχος στους ασθενείς αν έχουν πληρώσει με κάρτα το γιατρό , ή αν έχουν απόδειξη, όταν εμφανίζονται στα φαρμακεία για εκτέλεση συνταγής και στα διάφορα εργατήρια για εξετάσεις. Το πρόστιμο να είναι να μην μπορούν να εκτελέσουν τη συνταγή ή να κάνουν τις εξετάσεις με τα παραπεμτικά του ΕΟΠΥΥ , εαν αυτά προέρχονται απο ιδιώτες γιατρούς μη συμβεβλημένους . Οσο για τους οδοντιάτρους ,προτείνω να προσποιούνται οι ελεγκτές τους πελάτες .Το βεβαιο είναι ,να φτιάξουν όλοι τα δόντια τους δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στοχος ειναι να αναγκασθουν οι γιατροι να κλεισουν τα ιατρεια και να φυγουν για καμια σοβαρη χωρα .Εδω θα μεινουν οι ανιδικευτοι και οι ασχετοι.Ο παραδεισος των δικηγορων σε θεματα ιατρικης ευθυνης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή