Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Στο «μηδέν» ξανά η καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ- Πισιμίσης: Εγώ έδιωξα τον γιατρό, δεν ήθελε να δουλέψει- Τι γίνεται με την θωρακοχειρουργική

Προβλημάτων συνέχεια στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα η οποία δεν μπορεί να βρει σωστό βηματισμό από το περασμένο Πάσχα οπότε και αποχώρησε ο Δημήτρης Δουγένης. Η κλινική πήγε να μπει σε σωστό δρόμο λειτουργίας με την έλευση Έλληνα καρδιοχειρουργού από την Αγγλία όμως λίγες εβδομάδες μετά όλα ξεκινούν από την αρχή, καθώς ο γιατρός αποχώρησε.

Thebest.gr

Τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την συγκεκριμένη αποχώρηση πολλά. Ωστόσο ο Διοικητής του ΠΓΝΠ απορρίπτει το σενάριο ότι ο καρδιοχειρουργός τα «βρόντηξε» κι έφυγε αφήνοντας την κλινική στα… κρύα του λουτρού. Αντιθέτως ο κ. Θόδωρος Πισιμίσης με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι εκείνος τους ζήτησε να παραιτηθεί επειδή ο γιατρός «αρνιόταν να δουλέψεις».

Όπως είπε ο κ. Πισιμίσης σε πρόσφατη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο ίδιος του ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του μετά από όσα είδε να συμβαίνουν στην καθημερινή πρακτική.

«Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί ο κύριος αυτός αρνιόταν να μπει στις εφημερίες, αρνιόταν να μπει στο χειρουργείο, εφημέρευε η καρδιοθωρακοχειρουργική, κι επειδή είναι καρδιοχειρουργός, έλεγε δεν μπαίνω στις εφημερίες. Κι εγώ τον ρώτησα τότε τι ήρθες να κάνεις εδώ; Δεν ήξερες ότι αυτή η κλινική έτσι δούλευε επί Δουγένη τόσα χρόνια; Ο Δουγένης πώς δούλευε τόσα χρόνια; Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί δεν ήθελε να δουλέψει. Ξεκάθαρα πράγματα και παίρνω την ευθύνη των όσων λέω.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΠΓΝΠ.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η απομάκρυνση του συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού αφήνει ξανά «γυμνή» την κλινική με ότι αυτό συνεπάγεται. Το εμφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στην εν λόγω κλινική παραδέχεται και ο Διοικητής του ο οποίος σημειώνει ότι αναμένεται η αντικατάσταση του καθηγητή Δουγένη από άλλον Ακαδημαϊκό.

«Αυτό όμως που πάθαμε με τον καρδιοχειρουργό που υποσχόταν πολλά αλλά στο τέλος… άνθρακες ο θησαυρός, δεν θα το ξαναπάθουμε. Για να φτάσω εγώ, που επείγομαι να ανοίξει η κλινική, να του πω «σας παρακαλώ θέλω την παραίτησή σας», καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα βγάζει προς τα έξω ο τύπο. Πάντως η καρδιοχειρουργική είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί. Το παλεύουμε και με την 6η ΥΠΕ να το λύσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Πισιμίσης.

Από την άλλη πλευρά στο άλλο ανοικτό μέτωπο του ΠΓΝΠ, εκείνο της Θωρακοχειρουργικής τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Η κλινική απέκτησε Διευθυντή, τον καθηγητή Ιωάννη Τσολάκη που είναι αγγειοχειρουργός.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει, από την 1η Σεπτέμβρη (εκτός απροόπτου), κι έναν χειρουργό από την Σπάρτη, με μεγάλη εμπειρία, που κάνει θώρακα. Η προσθήκη αυτή μαζί με τους πέντε θωρακοχειρουργού που ήδη υπάρχουν σημαίνει ότι η κλινική σύντομα θα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά.

1 σχόλιο:

  1. Καλά έκανε και έφυγε ο άνθρωπος από τη Σοβιετία. Με 1500 ερώ μισθό και 8-10 ώρες κάθεχειρουργείο και πολύ κάθησε στο Ελλάντα. Στο Ουγκάντα πιο πολλά θα παίρνει. Τώρα όσο για τον δουλευταρα κ. Πισιμίση ας κάνει ο ίδιος τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Συγχαρητήρια στον απελθόντα αλλά λίγο αργά κατάλαβε ότι στο Ελλάντα έτσι αντιμετωπίζονται οι γιατροί από τους παντογνώστες προέδρους των Νοσοκομείων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή