Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων γιατρών με το νέο νόμο για τους Ιατρικούς Συλλόγους!

Δευτέρα 28 Αύγουστος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διατίθενται ακόμη και στο υπουργείο Υγείας προσωπικά δεδομένα όλων των γιατρών με τον νέο νόμο για τους Ιατρικούς Συλλόγους, προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου μιλά για έναν σύγχρονο Big Brother καθώς τα στοιχεία των γιατρών θα δίνονται στονΠανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ενώ δεν αποκλείεται να φθάνουν και στο υπουργείο Υγείας.

Πλήρωσες ΕΦΚΑ; Απόδειξη


Το πιο ανησυχητικό όλων όμως είναι πως σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου, ακόμη κι αν ένας γιατρός πλήρωσε ΕΦΚΑ θα καταγράφεται με τον νέο νόμο με συνέπεια όλοι να είναι πλήρως «φακελωμένοι».
Διαβάστε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων επισημαίνει η κ.Μαστοράκου:

«Με την πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 51 του Νόμου 4461/2017 (ΦΕΚ 38/Α/28-03-2017), επιβάλλεται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στους Ιατρικούς Συλλόγους, η παράδοση όλων των γενικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ιατρών στον ΠΙΣ, χωρίς καμία γνωστοποίηση στους ίδιους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν μέλη τους ιατρούς και ο ΠΙΣ ως δευτεροβάθμιο όργανο, έχει μέλη τους Ιατρικούς Συλλόγους. Τα δε στοιχεία των ιατρών ανήκουν στους Ι.Σ. και όχι στον ΠΙΣ.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η απροκάλυπτη επιβολή μίας πλούσιας συλλογής ατομικών στοιχείων, ακόμη και εάν έχει πληρωθεί ή όχι ο ΕΦΚΑ από τον ιατρό !!

Ο Νόμος εισάγει ιδιαίτερα ύποπτες διαδικασίες ολοκληρωτικής ψηφιακής καταγραφής, με επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Πρόεδρο και στο Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου που θα αμελήσει ή αρνηθεί να παραδώσει τα στοιχεία των μελών του (την κυριότητα των οποίων έχει), εντός μόλις 15 ημερών στον ΠΙΣ !!

Οι Ι.Σ. λοιπόν εντέλλονται δια νόμου, να γίνουν επίσημοι καταγραφείς και πιθανοί «καταδότες» των μελών τους προς τον ΠΙΣ και πιθανότατα και προς το κράτος !!!

Σημειώνεται ότι στη θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ, καταψήφισαν με αρνητική ψήφο την εισήγηση του Προεδρείου, ο κ. Εξαδάκτυλος (ΙΣΘ), η κ. Μαστοράκου (ΙΣΠατρών) και ο κ. Καψαμπέλης (ΙΣΖακύνθου)».

1 σχόλιο: